Fajitas cu ouă jumări

Ingrediente:

– 12 tortillas

– 12  ouă

– 2/3  căni de lapte sau smântână light

– 1/4  lingurițe de sare

– 1/4  linurițe de piper

– 1  lingură ulei

– 100 grame porumb din conservă

– 2 cepe verzi tăiate mărunt

– cașcaval

– un ardei iute

 Timp de preparare : 20 minute.

 Mod de preparare:

Împachetează tortillas în folie de aluminiu și lasă-le la cuptor timp de 10 minute, la 350 grade. Între timp, într-un castron mare, bate împreună ouăle, laptele sau smântâna uşoară, sarea şi piperul.

Pentru a face ouăle jumări, ia o tigaie mare, pune-o pe foc si adaugă uleiul. Adaugă amestecul de ou. Gătiți, fără a agita, până când amestecul începe să se stabilească în partea de jos și în jurul marginii. Adaugă porumbul si ceapa verde.

Folosind o spatulă mare, ridică și ține ridicat ouăle gătite parțial, astfel încât partea negătită să se poată scurge. Adaugă cașcavalul și ardeiul iute tocat mărunt. Începi să amesteci conținutul tigăii.

Pentru servire, pune ouăle pe un platou si lângă așează un coș în care ai pus tortillas calde. Lasă fiecare persoană să își umple singură tortilla și să o ruleze după plac.

Alexandra Simion