Grădina visurilor tale

Ca să ai grădina visurilor tale, nu este nevoie de un expert, ci doar de multă voinţă. Se spune că nu există nimic mai satisfăcător decât să îţi plantezi grădina şi să vezi cum munca ta înfloreşte, la propriu.

Ai nevoie de motivaţie, dorinţă şi poftă de treabă pentru că nu este o muncă foarte uşoară. Dar când vezi grădina plină de flori, cine îşi mai aduce aminte de muncă?

În primul rând, trebuie îndeplinite câteva sarcini înainte de a te apuca de treabă, cum ar fi:

1. Un test de sol, pentru a vedea de ce fel de nutrienţi are nevoie pământul (magazinele de specialitate au de obicei kit-uri pentru teste acasă).

2. Alegerea florilor este un pas important, deoarece trebuie ţinut cont de climatul în care vă aflaţi, dacă doriţi anuale sau flori pentru tot parcursul anului, perene, ori poate doriţi să combinaţi.

În acelaşi timp trebuie să aveţi grijă ce alegeţi, pentru că unele flori au nevoie de multă grijă şi muncă migăloasă. Dacă nu doriţi să vă implicaţi foarte mult, atunci trebuie să alegeţi flori care nu au nevoie de foarte multă atenţie şi sunt uşor de îngrijit. Exemple: salvia rusească, veronica, echinacea, aubrieta, iasomia-cartof, floarea pasiunii.

Trandafirii sunt cele mai apreciate flori de către toată lumea şi cu siguranţă v-aţi gândit la o asemenea alegere pentru grădină.

Legenda romană spune că, după o închipuire fantastică a sicilianului Bion, trandafirul alb a luat naştere din spuma mării, asemeni zeiţei Venus. Puteţi să apelați la multe tipuri de trandafiri, de la sălbatici, la cei englezeşti.

De exemplu: Cuisse de nymphe este un arbust măreţ, înalt de 1,8 m, faimos, cu flori mari, duble, de culoare roz-trandafirie sau alb-crem, puternic parfumate. Se cultivă uşor şi creşte rapid. Dacă aveţi piloni, atunci Clair Matin este specia de trandafiri potrivită pentru a-i îmbrăca.

Este un arbust cu vigoare mijlocie, flori semi-duble, în formă de cupă, parfumate suav şi grupate în buchete.

Există şi trandafiri miniatur, denumiţi datorită dimensiunilor miniaturale. Din această categorie puteţi alege Ascot (flori mari cu petale corai-somon), Darling Flamme (petale roşii-portocalii pe faţa interioară şi galbene-aurii pe cea exterioară), Gloire du midi (flori mici, sferice, cu petale roşii-intens-vermillion), Little Artist, Maidy, etc.

Dacă totuşi vă gândiţi la flori tropicale, să ştiţi că acestea au nevoie de căldură şi mult soare, iar în caz de temperaturi scăzute trebuie ţinute în casă. Câteva specii de flori şi plante sunt: hibiscus, cannas, bromeliad, orhidee (bineînţeles, nu toate speciile), bambus, palmieri.

Lalelele pot fi de asemenea o opţiune pentru grădină. Trăiesc de obicei mult timp şi pot rămâne în aceeaşi locaţie. Deşi sunt puţin mai pretenţioase, lalelele sunt flori frumoase care au nevoie de multă apă. De asemenea, au nevoie de fertilizator de două ori pe an.

Sursa foto:

beautyhomedesigns.com

Cătălina Airimioaei