Iarna şi accesoriile

Gerul iernii îşi spune punctul de vedere zilele astea. La cele -20˚ C nu pot să nu observ degete vinete, urechi roşii, zăpadă prin păr sau voci foarte răguşite. Mă întreb oare ce este în mintea acelor persoane care merg practic dezbrăcate la asemenea temperaturi. Probabil că practicitatea accesoriilor de iarnă nu le atrage şi îşi doresc să “sufere pentru  frumuseţe”.

Însă ceea ce are de suferit, pe lângă sănătate, este chiar frumuseţea. Cât de atrăgătoare poţi să fii cu nişte degete albastre şi nişte urechi asemănătoare unor semnalizatoare?

Accesoriile acestei ierni sunt de-a dreptul delicioase şi atât de variate că îţi va fi drag să ţi le etalezi prin mulţime. Eu îţi dau câteva idei iar tu trebuie să promiţi că vei avea grijă de extremităţile tale. Dar înainte de toate trebuie să ştii must-urile sezonului rece: Ştrampii de la House of Holland sunt în mare vogă şi mărturisesc că sunt fericita posesoare chiar a unor ştrampi ca cei din imaginea de mai sus. Sunt extrem de călduroşi ca să nu mai vorbesc de design-ul inedit al întregii colecţii. Urmează turbanul, care deşi un pic mai pretenţios, îţi protejaza cel mai de preţ bun, capul. Şi nu în ultimul rând eşarfa cu print digital… însă toate acestea le porţi când ieşi în oraş cu prietenii sau la un vernisaj, nu când te duci la serviciu şi trebuie să mergi 20 de minute prin frig. Aşa că, să trecem la lucrurile mai de zi cu zi… mai practice.

Snood Dogg DIY îţi propune să fii creativă şi să te apuci să îţi croşetezi singură fularul. Primeşti în kit-ul “Wool and the Gang” andrele, lână şi instrucţiuni de folosire. Unicat ai vrut şi unicat o să ai. Vei purta marca Tu în colaborare cu Snood Dogg.

Dacă tot suntem la capitolul fulare ar trebui să ştii că în acest an fularul-pătura este decis să te învelească cât mai bine posibil. Poţi chiar să îl porţi pe post de bluză când ajungi la serviciu, legând o curea în talie peste el.  Însă tu poţi adopta orice tip de fular pentru că fiecare garderobă are stilul ei personal şi atunci poate preferi un fular mai de doamnă cum este cel de la Artemis Wragge din caşmir şi mătase (da este cel cu copacul).

Căciulile tricotate sunt aşa de călduroase şi jucăuşe. Le poţi purta cu orice, chiar şi la un look mai sofisticat, ele acordă un ton de comoditate, arată că nu te stresezi prea tare să arăţi bine… pur şi simplu felul tău de a fi conturează look-ul. Aşa că ia-ţi tocurile la purtare alături de o căciulă cu ciucuraş în coadă.

Dacă optezi pentru un look mai sofisticat atunci alege ceva pufos. Însă nu uita Crăiasa Zăpezii nu avea până la urmă o inimă de gheaţă… alege ceva sintetic căci look-ul şi căldura oferită este aceeaşi.

Mănuşile sunt esenţiale. Gândeşte-te că fără degete nu aş mai putea să împărtăşesc cu tine aceste rânduri. Alegerea îţi aparţine: lungi sau scurte, cu degete întregi sau tăiate (mănuşile) sau cum purtam când eram mici toate degetele la grămadă într-un săculeţ cât se poate de confortabil şi drăguţ. Cu niciuna dintre opţiuni nu ai de pierdut căci bulgării îi confecţionezi la fel de uşor cu oricare dintre modele.

Râzi în faţa gerului!Oricum nu te mai poate atinge!

Articol scris de Cristina Dan