Ieși cu familia, în aer liber

Temperaturile au început să crească, iar zilele sunt mai lungi, sezonul oferind nenumărate variante distractive de a vă petrece timpul liber, în natură, alături de familie.

La plimbare cu bicicleta

O activitate pe care o poți face foarte bine alături de familie, este plimbare cu bicicleta. Ce poate fi mai plăcut decât să pedalezi, prin cartier, sau prin parcul din apropierea casei, să inspiri aerul curat, să admiri copacii înfloriţi şi, totodată, să te afli alături de membrii familiei?

Drumeţii antrenante

Vă puteţi încălţa bocănii de munte, apoi să porniţi la drum. Rezervați-vă o zi pentru acesta călătorie, ca să aveţi timp să admirați peisajele. Nu uita să împachetezi câteva gustări pe care să le împarți cu cei dragi, atunci când ajungeţi în vârf. Drumeţiile sunt un mod distractiv de a vă conecta cu familie, dar vă veți și menține în formă, pentru provocările întâmpinate.

La pas, pe înserat

După cină şi după ce aţi aranjat totul, prin bucătărie, în loc să vă aşezaţi în fotoliu, la televizor, vă recomandăm o plimbare spontană, prin cartier. Dacă veți crea diverse întreceri, cum ar fi – cine merge cel mai mult cu spatele – sau – cine ajunge mai repede la magazinul din colț-, scurta promenadă va părea mai distractivă pentru copii.

În acest mod o să vă relaxaţi după cină, veți avea o digestie rapidă și un somn liniştit.

Picnic în parc

Parcurile locale oferă o mare varietate de locuri de distracție, începând cu lacurile care au hidrobiciclete, până la spațiile de joacă speciale, pentru copii. Pregătește câteva gustări, aşează-le într-un coş şi adună toată familia, în parc. În timp ce copii se joacă, puteţi servi o gustare, alături de partener.

Geocaching – găseşte comoara

În ultimii ani, fenomenul de geocaching a devenit destul de popular, la noi în ţară. Puteţi face o întrecere alături de familie și să vedeţi cine găsește primul comoara. În felul acesta, aveţi ocazia să vizitaţi toată ţara, în căutarea comorilor.

Vizită la grădina zoologică

Dacă cei mici îndrăgesc animalele, atunci trebuie să vizitaţi împreună, o grădină zoologică. Această activitate nu este doar relaxantă, ci este şi educativă pentru copii. Nu uitaţi că, înainte să mergeţi la zoo, trebuie  verificat programul grădinii zoologice.

O plimbare în balonul cu aer cald

Copii îşi doresc, mai tot timpul, să zboare, de aceea o plimbare cu balonul, poate fi o încântare pentru ei.

Plantaţi orice, în grădină

Dacă este primăvară, atunci ați găsit anotimpul perfect pentru grădinărit, în care îi puteţi antrena şi pe copii. Alegeţi câţiva copăcei şi plantaţi-i, împreună cu prichindeii voștri. Pentru un plus de distacție, decoraţi grădina, cu fluturi şi flori colorate.

Construiţi o căsuţă în copac

Dacă aveţi câţiva copaci în curte, cu siguranța copiilor le va plăcea ideea de a avea o căsuţă în copac. Mergeţi la primul magazin de materiale de construcţii şi apucaţi-vă de treaba. Este o activitate la care poate participa toată familia, iar copiii pot alege în ce culoarea să fie vopsită căsuța din copac.

Bătaie cu apă

Dacă afară este prea cald şi simţi nevoia de răcoare, atunci o baie cu apă este ceea ce aveţi nevoie. Cu siguranță, copiii vor adora o astfel de activitate. Când distracţia se termină, înveliți-i într-un prosop cald, pentru a evita eventualele răceli.

Faceţi zmee

Atunci când zilele sunt mai friguroase, iar vântul bate cu putere, este o zi perfectă pentru ca un zmeu să zboare. Nu uitaţi să confecţionaţi împreună zmeele şi puteţi chiar face un concurs de tipul: cine creează zmeul cel mai frumos.

Construiţi o cursă cu obstacole

Dacă aveţi câteva lucruri vechi prin garaj, ca de exemplu, cutii, mingi, sau cuburi, atunci puteți crea o cursă cu obstacole. Luaţi un cronometru şi vedeţi cine ajunge primul la final. Și, pentru un plus de dificultate puteţi încerca aceeaşi cursă, dar legaţi la ochi.

Distracție plăcută!

Anca Spulber

Surse foto:

visualphotos.com

travelmuse.com

walkinshawplace.net