Implantul la gambe, un nou trend în chirurgia estetică

Picioarele sunt cele mai admirate părţi ale corpului unei femei. Nu puţine sunt vedetele de peste hotare care şi-au asigurat, pe sume foarte mari de bani, această parte a corpului. Chiar dacă Mama Natură nu a fost foarte darnică, din acest punct de vedere, nu trebuie să te îngrijorezi, totul se poate rezolva printr-o simplă intervenţie chirurgicală.

Chirurgul estetician Călin Doboş se numără printre puţinii chirurgi esteticieni din România care efectuează operaţii la nivelul gambelor, atât în scopul subţierii liniei piciorului cât şi în ceea ce priveşte rotunjirea gambei.

Comparativ cu alte părţi ale corpului, nu atât de vizibile, gambele sunt frecvent expuse privirii celorlalţi, mai ales în sezonul cald. Dorinţa de a avea picioare cât mai atrăgătoare le îndeamnă pe femei şi nu numai, să caute perfecţiunea.

Dacă gambele sunt prea groase, lipoaspiraţia le poate modela spre subţiere, dar mai interesant este atunci când linia lor este dreaptă sau sunt prea depărtate una de cealaltă („picioare crăcănate”) şi trebuie să le fie conturată forma. Retuşarea formei gambelor se poate realiza fie prin implant, fie prin injectări de grăsime proprie sau substanţe cum ar fi acidul hialuronic.

„Consider că implantul la gambe este una dintre cele mai de durată şi mulţumitoare intervenţii chirurgicale, de natură estetică. Dacă acum 5 ani, de exemplu, numărul de operaţii de acest fel era de două pe an, acum una din zece femei care intră în cabinetul meu îşi doreşte o remodelare a gambelor cu implant.”, a declarat chirurgul estetician Călin Doboş.

Cum să ai picioarele perfecte?

Forma implantului la gambă este una alungită, ca o ţigară de foi (trabuc) iar suprafaţa lor este netedă, comparativ cu cele de la sâni care se recomandă să fie texturate, pentru a reduce riscul de deplasare.

În cazul implantului, tocmai datorită formei specifice, riscul de sucire/învârtire este zero. Acesta are învelişul din silicon şi conţine silicon sub formă de gel coeziv.

 „Dimensiunea implantelor poate să difere în funcţie de situaţia clinică. Acestea se pot aplica peste muşchi sau sub muşchi. Incizia se face în spatele genunchiului, în timp devenind aproape invizibilă. Operaţia este una nesângerândă, intervenţia realizându-se cu radioplasma ELLMAN, ceea ce ce asigură o vindecare mai rapidă. Folosind aceste tehnici, implanturile sunt protejate de ţesutul subcutanat sau de fibrele musculare, producând un aspect natural, confortabil şi un rezultat plăcut. Implanturile pe care le folosesc sunt cele mai bune, fiind produse în Germania”, a adăugat chirurgul estetician.

După operaţie se aplică un pansament – corset de menţinere, ce exercită o uşoară presiune asupra gambelor, pentru a le ajuta să se contureze.

Este indicat ca în prima lună să se evite încălţămintea cu toc şi practicarea sportului. În primele zile de la operaţie pot apărea uşoare edeme ale gambelor şi gleznelor, ce pot fi tratate cu calmante obişnuite, însă treptat în mai puţin de două săptămâni disconfortul dispare. Duşul obişnuit se poate face la 3-4 zile după intervenţie. Activitatea normală (mersul la birou, condusul maşinii) se poate relua după 7-10, iar sportul după 6-8 săptămâni.

De ce implant şi nu injectare cu grăsime proprie sau acid hialuronic?

Injectarea de grăsime proprie, presupune mai întâi recoltarea de pe alte zone ale corpului, unde aceasta există în exces, apoi prepararea cu soluţii speciale şi centrifugarea în aparat, pentru ca la final să urmeze injectarea. Din grăsimea injectată în gambe, 50% se absoarbe în maxim doi ani. Desigur că există variaţii ale acestor cifre de la un pacient la altul.

O altă substanţă care a primit aprobarea în 2008 de injectare pe toată suprafaţa corpului este acidul hialuronic. Problema care intervine aici este aceea că pentru o conturare de gambe, preţul pote fi egal cu cel al implantelor, iar într-un an se resoarbe jumătate!

Acestea fiind spuse, implantele rămân singura soluţie acceptată ca fiind de cea mai lungă durată şi eficientă. Deşi este o operaţie mai rară ca cea de sâni şi puţin mai dureroasă, rezultatele sunt mult mai stabile.

Zonă anatomică în care se pun implanturile de gambă nu creează presiune pe ele, forma alungită împiedica rotaţia, riscul deplasării implantului, o dată vindecată zona operată, este mult mai mic, contracţia capsulară extrem de rară şi toate astea împreună fac să nu fie necesară schimbarea lor decât excepţional, deci vorbim aici şi de un cost effective.

Preţul unei intervenţii de implant de gambe este de 2000E, implantul folosit fiind de cea mai bună calitate.