Înconjurul lumii cu Armani

Arhicunoscutul designer, Giorgio Armani, este cu siguranţă o figură internaţională. De aceea, este cât se poate de evident că acesta are mai multe reşedinţe, în diferite colţuri ale lumii.

Armani a păstrat exteriorul tradiţional, rustic al casei de pe coasta Toscană, în Forte dei Marmi, dar a restructurat total interiorul, adoptând o estetică japoneză contemporană.

 

Pentru a oferi o coeziune, Armani a preferat folosirea mai multor materiale de acelaşi fel în tot apartamentul din New York. Materialul de pe canapea apare, de asemenea, la ferestre, iar parchetul de lemn închis la culoare se găseşte şi în bucătărie şi în baie.

 

Priveliştea către Central Park, de la terasa de 3200 m2 a reşedinţei din New York.

 

Dormitorul casei din Saint-Tropez are accente nautice, date de liniile verticale. Dulapurile şi rafturile sunt inspirate de un dulap japonez, „tansu”. Pe lângă această reşedinţă, Armani deţine şi un yacht în portul francez.

 

Spectaculoasa casă de pe coasta dramatică a Antiguei combină două vile, mai multe piscine, grădini tropicale şi o plajă privată. În cea de-a doua poză este înfăţişată una dintre multiplele terase şi piscine, amenajată cu lemn brazilian. 

Laura Banciu

Foto: www.architecturaldigest.com