România prin care călătorim

Să ne plimbăm prin ţară şi să ne facem noi amintiri! Dacă încă nu v-aţi planificat nimic pentru vacanţa viitoare, blogger-ul Razvan Pascu, un mare pasionat al călătoriilor prin ţară şi prin lume, ne împărtăşeşte experienţele sale în legătură cu acele zone turistice din România pe care ar merita să le vizităm, înainte să ne decidem să plecăm oriunde altundeva!

Răzvan Pascu, pentru In Stilul Meu: Locul meu preferat din România este zona Transilvaniei. Îmi place pentru că pare să fie cea mai bine organizată şi civilizată regiune din România, iar casele şi tradiţiile săseşti îi dau un farmec aparte. Îmi plac bisericile fortificate, peisajele, casele frumos colorate şi aranjate ale saşilor, cetăţile şi felul de a fi al oamenilor. Acolo m-am simţit mereu, cel mai bine.

O altă zonă din România care îmi place foarte mult este Bucovina. Mănăstirile sunt parcă rupte din altă lume, de o curăţenie exemplară, iar respectul bătrânilor faţă de tradiţii încă se păstrează. În Bucovina merită să ajungeţi, în special, pentru tradiţii şi pentru mâncarea excelentă. Pe mine unul, vorba caldă a oamenilor de acolo m-a făcut să revin, de fiecare dată!

Delta îmi place foarte mult vara şi, deşi am văzut delte în mai multe părţi ale lumii, consider că aceasta este cea mai frumoasă! Dacă ajungeţi în zona sau dacă vreţi să mergeţi la mare, departe de agitaţie şi de discoteci, atunci trebuie să încercaţi o vacanţă la Gura Portiţei. Dacă vreţi să fiţi în zona mai sălbatică a Deltei, atunci trebuie să mergeţi la Sf. Gheorghe, iar dacă plănuiţi să faceţi multe trasee şi să aveţi marea aproape, atunci vă recomand Sulina.

Un alt loc frumos care merită vizitat în România este Fundata, localitatea aflată la cea mai mare altitudine, pe culoarul Rucar-Bran, aproape de Moeciu. Trebuie să ajungeţi acolo atât vara, ca să vedeţi dealurile verzi şi munţii în depărtare, cât şi iarna, pentru că veţi fi fermecaţi de o întindere nesfârşită de zăpadă!

Un oraş care mi-a plăcut foarte mult este Alba Iulia, mic în comparaţie cu Bucureşti, dar cu oameni extrem de drăguţi. Cetatea din Alba Iulia poate concura cu cele mai frumoase cetăţi din Europa, nu am nicio îndoială că se situează printre cele mai de succes proiecte de restaurare făcute cu ajutorul fondurilor europene.

RazvanPascu.ro – Cel mai citit blog despre călătorii din România.