Îngrijirea tenului = frumusețe îndelungată

Frumuseţea stă în încrederea pe care o avem în noi. O femeie care se îndoieşte de calităţile ei, va transmite neîncredere celor din jur. Dar cum nu ne-am născut perfecte, trebuie să apelăm la diverse trucuri de înfrumuseţare, pentru a ne pune în valoare atributele.

Vom pune accent, în acest articol, pe necesitatea îngrijirii tenului. Începe cu diagnosticarea tipului de ten. Tenul este foarte important, deoarece suferă primele modificări, odată cu înaintarea în vârstă, iar dacă nu avem grijă de el, într-un mod corespunzător, acest lucru se va observa, mai târziu.

Curăţarea şi hidratarea lui se vor face, în funcţie de particularităţile acestuia. Începe îngrijirea tenului, cât mai devreme posibil. Există mai multe tipuri de ten: normal, uscat, gras, deshidratat, sensibil şi matur (care este de obicei şi uscat), fiecare având diferite variaţii.

Produsele de curăţare pe care le folosim, trebuie să fie blânde şi să nu ne lase senzaţia de piele care “strânge”. Fiecare femeie are propriul buget pe care se gîndeşte să îl aloce produselor de îngrijire. În funcţie de prioritatea ta, preţul se amortizează, oricum, în timp, dat fiind faptul că o cremă de faţă îţi ajunge câteva luni. Şi până la urmă, există şi produse ieftine care îşi fac treaba foarte bine, aşadar, avem de unde alege.

În afară de curăţare şi de hidratare, mai trebuie să ne şi exfoliem tenul. Exfolierea este de două tipuri: mecanică şi chimică. Pe cea mecanică o ştie toată lumea, mai poartă denumirea de scrub.

Putem cumpăra produse speciale din comerţ, care conţin mici granule, ce ajută la îndepărtarea celulelor moarte sau ne putem prepara singuri exfoliantul cu zahăr şi ulei de măsline sau miere. Exfolierea se poate face ori de câte ori îţi simţi faţa încărcată, dar nu de mai mult de două ori pe săptămână, pentru a nu-ţi irita tenul.

Exfolierea chimică este, totuşi, preferată celei mecanice. Este sub forma unei loţiuni pe care o aplicăm pe ten după ce ni-l curăţăm. Se aplică în fiecare zi. Poate conţine AHA (alpha hydroxy acid), care este recomandat tenurilor normale/uscate sau BHA (beta hydroxy acid), recomandat tenurilor grase. Aşadar, totul se face într-un mod mai delicat, iar tenul nostru nu mai este agresat.

Atenţie la ingrediente: nu toate produsele conţin concentraţii suficient de mari pentru a facilita exfolierea. Pe lângă paşii de mai sus, nu trebuie să uităm nici de protecţia solară, indiferent de anotimp sau de prezenţa soarelui pe cer. Nu numai că ne protejează împotriva cancerului de piele, dar ne şi ajută să ne păstrăm un ten tânăr cât mai mult timp.

Nu uita de crema de ochi, dacă nu vrei ca ridurile de expresie să se transforme în riduri permanente. Multe persoane spun că acesta ar fi încă un produs inutil şi că de fapt, putem folosi o cremă de faţă hidratantă pentru zona ochilor.

Dacă ai tenul normal sau uscat şi foloseşti o cremă hidratantă care nu conţine substanţe iritante şi pe care scrie că poate să fie folosită şi în această zonă, atunci este în regulă.

Persoanele cu ten gras trebuie să îşi achiziţioneze o cremă diferită. Problema este că multe creme nu sunt formulate pentru pielea delicată din jurul ochilor. Importanţa cremei de noapte este un subiect controversat.

O parte dintre specialişti susţin că noaptea este ideală pentru a aplica pe ten o cremă cu ingrediente care ajută la refacerea pielii. Cealaltă parte, susţine că este mai bine să lăsăm tenul să respire. Dacă ai tenul uscat, probabil nu vei putea sări peste acest pas, aşadar crema de noapte ţine mai mult de nevoile fiecărui ten.

La final, ţine minte câteva sfaturi utile. Nu există produse non-comedogenice. Această etichetare reprezintă un instrument de manipulare al publicităţii. Ce îmi face bine mie, nu îţi va face bine şi ţie. Cere mostre înainte să cumperi un produs pentru care vei plăti o sumă considerabilă de bani.

Este datoria ta să vezi dacă ţi se potriveşte produsul. Produsele de machiaj nu vor trata anumite probleme ale tenului, aşa cum afirmă (de exemplu, acnee). Citeşte ingredientele produselor, nu te lăsa păcălită de promisiuni şi evită acele produse care conţin alcool sau substanţe iritante.

Există site-uri speciale unde poţi găsi numele acelor ingrediente care, în loc să îţi facă bine, îţi vor face mai mult rău.

Ana Darstaru

Surse foto:

casaactual.com

wellsphere.com

makeupjournal.net