Îţi plac sporturile pe apă?

Sportul pe apă este o activitate populară de foarte multă vreme. Unul dintre acestea, care a crescut rapid in popularitate este canotajul, un sport care înglobează toate ambarcaţiunile cu vâsle (caiac, canoe etc).

Există multe tipuri de canoe, pentru experiențe noi, care pot fi găsite pe aproape orice cale navigabilă din întreaga lume.

Istoric

Primul tip de canoe a fost creat în 1905 pliabil, care folosea la traversarea râurilor și a lacurilor. Acest sport a devenit mai popular în 1920, când s-au inventat modele de canoe destinate special oceanului, pentru a lărgi activitatea.

Tipuri de canoe

Diferitele tipuri de canoe sunt alese in funcție de tipul de căi navigabile. Există tipuri de canoe special concepute pentru râuri, canale sau alte ape mai mari. Canotajul pe râuri mai mari este cel mai popular si poate deveni o adevarată aventură daca te afli într-o vacanță unde se practică acest sport.

Nu trebuie să te temi, accesoriile pentru protecție sunt foarte stabile, iar traseele sunt numerotate de la 1 la 5, 1 fiind traseul pentru începatori, iar 5 traseul pentru profesioniști. Astfel, acest sport poate fi accesibil oricui.

Caracteristici

Orice tip de canoe, este prevăzut cu o vâslă cu două capete, care ajuta la deplasarea pe apă.  Caiacul dispune de maxim două locuri și permite celui care îl manevrează sa își țină picioarele drepte.

În ceea ce priveşte sportul cu caiacul, acesta este o activitate destul de ușoară. Vâsla este folosita pentru a manevra caiacul și pentru a avansa. Multe sporturi cum ar fi polo se pot juca în caiac. Caiacul devine mai dificil de manevrat, dacă te aventurezi pe trasee mai mari, deoarece trebuie să cunoști multe tehnici de a ține caiacul la suprafață.

Precauţii

Sporturile pe apă pot deveni periculoase, dacă nu sunt luate măsuri de precauție. Ca începător trebuie sa ai grijă pe traseul pe care îl alegi și să asculți toate instrucţiunile.

Dacă alegi sa practici acest sport într-un parc de distracții, atunci nu vor fi probleme, deoarece este totul amenajat. Dacă vrei mai multă adrenalină și te încumeți la ape mai periculoase, trebuie să iei în considerare toate riscurile.

Diana Tocilă

Surse foto:

nileguide.com

simonriversports.ca

masuria-canoeing.com