Profesionistul de luni: Jurgen Bey

Jurgen Bey este unul dintre cei mai celebri designeri din Olanda. Acesta este activ în domenii precum designul interior şi amenajările spaţiilor publice. Jurgen este deasemenea directorul Institutului Sandberg, la Academia Rietveld din Amsterdam.

Artistul nu este un mare iubitor al stilului modernist, iar operele sale deşi sunt inovatoare au foarte multe influenţe din natură (lemnul este unul dintre materialele sale preferate) dar şi istorice. Acesta susţine că mobila pe care o crează ar trebui să fie accesibilă oricui şi deşi cei foarte bogaţi dictează moda, nu este de fiecare dată poate fi caracterizată prin bun gust. Jurgen obişnuieşte să utilizeze chiar şi obiecte reciclate, deoarece crede că oamenii trec cu vederea anumite obiecte care pot fi extrem de utile. Formele neobişnuite ale pieselor de mobilier ne amintesc de decorurile din Alice în Ţara Minunilor, Jurgen reuşind cu success să combine ideea de vintage cu arta suprarealistă.

Acesta nu se consideră un artist şi susţine că oricine ar putea să creeze asemenea piese. A declarat deseamenea că lumea este mult prea atrasă de partea financiară, de aici pornind şi obsesiile erei consumeriste şi că ar trebui să ne concentrăm mai mult pe originalitate, artă, schimb de idei, decât pe procesul de vânzare-cumpărare.

Cristina Mîrzoi

surse foto: brankopopovic.blogspot.ro, arttattler.com