Profesioniştii zilei: Ben Cohen şi Jerry Greenfield

Ben Cohen şi Jerry Greenfield sunt fondatorii Ben&Jerry’s Homemade Inc.. Povestea a început în 1977, când cei doi prieteni au început să discute idea unei afaceri. S-au decis să deschidă o afacere cu îngheţată, singura problemă fiind aceea că nu ştiau nimic legat despre acest domeniu. Prin urmare s-au înscris la un curs prin corespondenţă, despre cum să prepare îngheţată şi iaurt, care a costat 5 dolari.

În 1978 au deschis şi prima gelaterie. Nu aveau angajaţi, aşa că trebuiau să se ocupe singuri de toate aspectele, atât de partea de marketing cât şi de prepararea şi vânzarea îngheţatei. Din nefericire, cei doi nu erau prea buni la finanţe, într-o zi gelateria fiind închisă pentru a analiza facturile. La intrare au pus un semn pe care scria: „We’re closed because we’re trying to figure out what’s going on.” Ulterior, au angajat un „contabil” ( proprietarul unui club de noapte) şi afacerea a devenit din ce în ce mai profitabilă. Noutatea adusă de produsul lor era aceea că amestecau îngheţata cu bucăţi mari de ciocolată şi fructe.

Ben&Jerry’s Homemade Inc. a devenit primul brand de înghetată care a fost luat la bordul unei rachete spaţiale. În 1988 au câştigat Premiul pentru Cea mai Bună Afacere a Anului, care le-a fost înmânat de Ronald Reagan. În 2000, Ben&Jerry’s Homemade Inc. a fost cumpărată de Unilever. Ceea ce este special la Ben&Jerry’s Homemade Inc., este mesajul social pe care cei doi co-fondatori l-au susţinut de-a lungul anilor. Aceştia au abordat noi metode de a relaţiona cu angajaţii. Compania lor a creat noi locuri de muncă, în regiuni defavorizate. Unele produse, precum Chocolate Fudge Brownie, au fost preparate de persoane fără locuinţe şi fără locuri de muncă. Unele ingrediente au fost importate din Amazon, fiind culese de către băştinaşi. Ca urmare, compania a donat o mare parte din profit conservării pădurilor tropicale.

Cristina Mîrzoi

sursa foto: thealphamarketing.com