Kangoo Jumps, un nou mod de a face mişcare

Dacă până acum ai încercat spinning, tae bo, pillates, şi zumba atunci cu siguranţă ar trebui să încerci aerobicul prin sărituri cu ajutorul ghetelor kangoo.

Ele au ataşate un arc elastic T-flex care are rolul de a proteja articulaţiile şi coloana vertebrală în timpul exerciţiilor fizice. Ghetele kangoo jump au apărut prima dată în secolul 20 în Europa recomandate pacienţilor cu traumatisme ortopedice care trebuiau să-şi protejeze articulaţiile în timpul mersului.

Denis Naville, părintele ghetelor cu arcuri eliptice a adus acest concept în atenţia publicului în anul 1994, în cadrul Internaţional Sports Sales Show şi a avut un mare succes. În anul 1997 aceste ghete au fost disponibile pentru cumpărare, către publicul larg.

Datorită includerii lor în programele de exerciţiile fizice din sălile de fittness din America, acestea au câştigat o mare popularitate. Nu faci doar mişcare într-un mod distractiv, ci și reduci, cu până la 80% intensitatea impactului în timpul alergatului sau a săriturilor, datorită arcurilor.

În felul acesta poţi fii sigur că articulaţia gleznelor şi genunchilor, coloana vertebrală şi vertebrele sunt protejate.

Ghetele Kangoo Jump sunt o combinaţie între bocancii de schi şi role, dar în loc de roţi au un arc flexibil care este mult mai lat decât talpa normală, pentru a oferi stabilitate. Ghetele kangoo jump pot fi folosite pentru mersul pe jos, alergare, sărituri, dans etc, atât în interior cât şi în aer liber, pe o mare varietate de suprafeţe (chiar şi pietriş).

Despre cizmele Kangoo Jump se spune chiar că ar corecta problemele de postura ale piciorului inferior, care pot provoca piciorul idiopatic varus-equin. Arcul elastic prins pe talpa absoarbe cea mai mare parte din şoc atunci când sărim iar acesta este un mare plus pentru persoanele cu mobilitate limitată.

Au o mare importanţă în recuperare post-traumatică pentru că nu provocă dureri. Potrivit producătorilor lor, ghetele Kangoo sunt benefice pentru:

• Pierderea în greutate
• Îmbunătăţirea posturii
• Dezvoltarea coordonării
• Reducerea stresului
• Creşterea rezistenţei
• Îmbunătăţirea echilibrului
• Prevenirea eventualelelor leziuni ale articulaţiilor

Acest mod inedit de a face mişcare, poate fi abordat de orice persoană dornică, indiferent de vârsta.

Dacă într-adevăr iubeşti acest sport, atunci te poţi înscrie la unul dintre cursurile de kangoo jump organizate de sălile de sport şi poți să profiţi de cunoştinţele specialiştilor din domeniu, și chiar să investești într-o pereche de ghete.

Preţul unor ghete kangoo jump se încadrează între 930 lei şi 1150 lei și pot comanda online sau le poţi cumpăra din sălile de profil.

Anca Spulber

Sursa foto:

hobisti.ro