Le Château, cel mai sofisticat complex dedicat evenimentelor de gală

Le Château, un complex exclusivist dedicat evenimentelor de gală, își deschide porțile în centrul Bucureștiului, în primăvara lui 2015. Rezultat al unei investiții de peste 3 milioane de euro, noul spațiu ridică standardele în domeniu, oferind organizatorilor de evenimente facilități fără precedent în acest moment.

INBOX)7181INBOX)71815 INBOX)71816INBOX)71817 INBOX)71818INBOX)718113 INBOX)718115INBOX)718116

Le Château, castelul din inima orașului

Localizat în zona Pieței Alba Iulia, Le Château a fost gândit, încă din faza de proiectare, pentru a răspunde celor mai exigente nevoi și pentru a veni în întâmpinarea așteptărilor unui public care pune preț pe calitate. Aceste nevoi au fost întâmpinate atât prin finisajele somptuoase, cât și prin interioarele generoase, potrivite unor evenimente de amploare.

Le Château oferă clienților săi singura alternativă elegantă din inima orașului la cele câteva săli de evenimente situate la distanță de București. În designul complexului, modernul se împletește cu luxul clasic, strălucirea se reflectă în pardoselile de marmură intarsiată și picturile de mari dimensiuni, iar volumul este amplificat de coloane și candelabre uriașe.

,,Înălțimea spațiului, bugetul și noua funcțiune au fost cele trei criterii care mi-au dat curajul să creez un palat de la zero, fără să folosesc elemente butaforice” explică designerul Masha Verhoogt, autoarea care și-a pus semnătura pe amenajare. ,,Este cunoscut faptul că orice femeie își dorește să fie măcar pentru o zi prințesă, iar bărbații își doresc să fie singurii eroi care le îndeplinesc visele. Le Château este mediul care face ca visul să fie trăit cu adevărat. Cu alte cuvinte, un eveniment organizat în Le Château nu este doar ca în basme, ci este, de fiecare dată, un nou basm care se scrie pentru prima dată”.

Spațiul are parte de finisaje speciale, somptuoase: pardoseli din marmura intarsiata, coloane de marmură, stucaturi realizate dupa tehnica originală, tablouri în ulei de mărime impresionantă, demifotolii îmbrăcate în catifea de mătase cu monogramă brodată, drapaje ample din catifea de mătase, candelabre cu diametru de patru metri din cristal, tavan casetat, scenariu de lumini sau canapele cu modele sculptate în lemn și îmbrăcate în catifea fină.

,,În ultimii ani, am realizat foarte multe proiecte clasice, cererea în direcția aceasta fiind în creștere”, explică designerul Masha Verhoogt. Materialele din care este creat un ambient clasic – lemn, marmură, mătase, broderii, cristale – ancorează în percepția privitorului nu doar un decor, ci și un stil de viață. Stilul clasic îmbatrânește frumos, poate fi ușor de actualizat prin asocierea elementelor de bază cu o cromatică contemporană, neașteptată, care, pe măsură ce trece timpul, capătă o patină valoroasă”.

Fără a deranja privirea oaspetelui său, Le Château este un spațiu dotat cu cea mai avansată tehnologie: sistem digital de check-in pentru invitați, Wi-Fi de mare viteză, servicii de supraveghere video interioară și exterioară cu camere HD, echipamente complete de sonorizare și lumini, incluzând lumini de scenă, lumini ambientale inteligente și lumini arhitecturale, proiectoare, plasme de mari dimensiuni și un ecran scenă.

Theatre et Jardin

În afara organizării de evenimente private, Le Château va funcționa în regim de restaurant à la carte cu un meniu semnat de Cristian Oprea, un executive chef renumit cu bogată experiență internațională. Mai mult, spațiul își va deschide porțile ca sală de teatru, concerte și evenimente în premieră, în timpul cărora vor putea fi servite cine de gală. În afară de a aduce mai aproape de public piesele de teatru și actorii preferați, designul impresionant și multifuncțional al spațiului permite desfășurarea unor spectacole de divertisment inedite, fară precedent în capitală: cabaret, show-uri interactive sau petreceri cu tematică extravagantă.

,,Ne propunem să reinventăm conceptul de eveniment de gală, să îi dăm o nouă dimensiune și să îi  oferim cadrul potrivit pentru a străluci cu adevărat. Bucureștiul a suferit până acum de lipsa unui spațiu propriu, fie că vorbim despre recitaluri, spectacole extraordinare sau show-uri sofisticate. Mă bucur că, din 2015, așteptarea va lua sfârșit”, a declarat Carmen Ioniță, Sales & Event Manager.

Le Château se mândrește cu un salon de evenimente de 500 de metri pătrați, la care se adaugă 260 de metri pătrați de terasă. Pentru spectacole de înaltă ținută, salonul beneficiază de o scenă încăpătoare de 130 de metri pătrați, demnă de un teatru național, accesibilă printr-o scară elegantă. Artiștii invitați se vor simți, de asemenea, foarte bine primiți, deoarece în spatele scenei există patru camere dedicate lor, însumând 90 de metri pătrați. Zona de backstage dedicată tehnicienilor și artiștilor măsoară 70 de metri pătrați, dintre care 35 la parter și 35 la balcon.

Facilitățile oferite de Le Château acoperă absolut orice aspect necesar pentru ca evenimentele organizate în acest spațiu să nu aibă cusur: un chef de talie internațională, cigar & cognac room, wine library, gossip room dedicat pentru femei și bărbați și 80 de locuri de parcare proprii. Pentru un confort suprem, Le Château oferă invitaților un apartament amenajat în regim de hotel de lux, format din trei domitoare separate, living și băi dedicate. În lateralul complexului, se află un hotel de 4 stele, unde se pot închiria până la 100 camere la prețuri negociate preferențial de către organizatori.

Event planner dedicat

Managementul evenimentelor şi strategia de vânzări sunt asigurate de Carmen Ioniţă, un nume de referință în organizarea de evenimente de gală. Apreciată pentru conceptele inovatoare și pasiunea pentru detalii, Carmen Ioniță creează de cinci ani evenimente remarcabile, atât pentru zona corporate, cât şi pentru clienți privați. Portofoliul său de peste 250 de evenimente private a confirmat-o drept una dintre cele mai consecvente și ambițioase prezențe din piața de profil. În paralel, colaborează în calitate de consultant cu revistele de lifestyle feminin, dar și cu târgurile de nunți și evenimente.