Les Films de Cannes à Bucarest, 19-25 octombrie 2012

Cea de-a treia ediție a evenimentului Les Films de Cannes à Bucarest va avea loc între 19 şi 25 octombrie, la Cinema Studio şi Cinema Elvira Popescu din Bucureşti, şi va aduce, direct de la festivalul de pe Coasta de Azur, câteva dintre cele mai aşteptate filme ale anului. În cazul multora dintre ele, nedistribuite în cinematografele din România, Les Films de Cannes à Bucarest va fi o şansă unică pentru cinefili.

 

Peste 50 de lung și scurt metraje se vor regăsi anul acesta în program, în jur de 15 fiind premiere naționale ale unor filme din selecția oficială pe 2012 a Festivalului de la Cannes. Multe dintre ele se regăsesc în palmaresul final, inclusiv mai recentă producţie scrisă şi regizată de Cristian Mungiu,După dealuripremiată pentru scenariu şi interpretare.

Festivalul a fost iniţiat în 2010 de Cristian Mungiu, cu sprijinul delegatului general al Festivalului de la Cannes, Thierry Frémaux, cu concursul Institutului Francez din Bucureşti şi cu sprijinul financiar al Centrului Naţional al Cinematografiei. Evenimentul beneficiază de sprijinul distribuitorului român Independenţa Film.