Make-up sexy pentru un look cu ochelari

Multe dintre femeile ce poartă ochelari se simt defavorizate pentru că în general acestia atrag atenţia de la machiajul ochilor. Iar multe altele nici nu se mai ostenesc să se machieze crezând că rezultatul nu va fi vizibil.

Photo via beautystat.com

Chiar şi aşa, ochelarii pot fi un punct forte deoarece cu ajutorul acestora poţi obţine un look foarte sexy pe care fără ei nu ai fi avut cum să îl dobândeşti.

E adevărat că aceştia îţi pot da un aer de superioritate dar totul ţine de atitudinea ta. Nu te lăsa pradă timidităţii şi profită de atuurile tale.

Să vedem dacă după aceste câteva idei veţi mai dori să va înlocuiţi ochelarii cu lentile de contact.

Photo via beautystat.com

Pentru că imaginea de ansamblu este cea care contează aici îţi recomandăm să începi cu demachierea şi hidratarea tenului sau să foloseşti o loţiune tonică potrivită tenului tău.

Cu toate că cearcănele pot fi mascate cu ajutorul ochelarilor, acest lucru nu este întotdeauna valabil. Aşa că atunci când este cu adevărat necesar foloseşte un anticearcan în nuanţa potrivită, de preferat pe bază de uleiuri pentru a nu usca pielea din jurul ochilor, deja foarte sensibilă.

Fondul de ten trebuie să fie de preferat unul sub formă solidă, pentru că din zona ramelor, acesta se va estompa cel mai uşor şi tocmai din acest motiv se recomandă aplicarea unei pudre transparente pentru fixarea acestuia. Poţi încerca şi apa termală dacă nu ai un ten gras. Trebuie să aveţi în vedere faptul că dacă suferiţi de miopie, în spatele lentilelor, ochii se văd ceva mai micuţi, aşa că va trebui să puneţi accentul pe dimensionarea acestora.

 

Photo via beautystat.com

Pentru a îi mări, folosiţi linii subţiri de eyeliner, pentru că cele groase i-ar micşora şi mai tare, un fard în nuanţe deschise, strălucitoare şi mascara din belşug, pe negru sau maro.

În cazul în care ochii voştri par mai mari, aveţi ocazia să îi accentuaţi cu eyeliner fie sub formă de creion sau lichid. Puteţi încercă chiar şi varianta cât-eye din culori mate sau închise pentru machiajul de seara.

Un aspect foarte important sunt sprâncenele care trebuie să fie bine îngrijite deoarece se poziţionează chiar deasupra ramelor şi atenţia tinde să se îndrepte către acestea.

Pentru un look sexy, accentuaţi linia pomeţilor, folosind un blush în nuanţe aurii sau bronzante.

Photo via beautystat.com

Nu în ultimul rând, în momentul în care aplicaţi rujul sau gloss-ul preferat, nu uitaţi să faceţi acest lucru fără ochelari, pentru a vedea chipul per ansamblu şi pentru a evita să puneţi o cantitate prea mare. Buzele nu trebuie să fie foarte încărcate pentru a păstra un echilibru faţa de partea superioară a feţei unde se afla ochelarii.

Acum ţine doar de tine să experimentezi şi să descoperi trucuri noi şi look-uri pentru trăsăturile şi stilul tău!