Mămicile celebre din showbiz au susținut-o pe Ela Crăciun la lansarea noii sale cărți, 12 luni fără griji

Ela Crăciun și-a lansat oficial noua sa carte, „12 luni fără griji”, în cadrul unui amplu eveniment ce a avut loc în Promenada Mall și la care au participat peste 200 de mămici cu copii, printre care și vedete cunoscute din showbiz.

Andreea Berecleanu, Anca Serea, Octavia Geamănu, Andreea Perju, Alina Tănasă, Geanina Ilieș, Mihaela Călin, Irina Mohora, Ana Copos, Diana Bart, i-au fost alături vedetei, cunoscută în mediul online ca SuperMom.

Ela Crăciun a prezentat evenimentul alături de cei trei copii ai săi. Alex (13 ani), Alesia (7 ani) și micuțul Nicholas (1 an) au urcat pe scenă alături de mama lor pentru a le mulțumi celor din public pentru prezență. Nicholas a fost una din atracțiile principale, toți invitații declarându-se cuceriți de gingășia și lui. Băiețelul a stat cuminte pe masă, a privit cu interes publicul și s-a arătat fascinat de microfonul la care vorbea mama lui, dorind să se joace cu el pe toată durata evenimentului.

Vedetele au urcat pe scenă pentru a povesti cum au fost pentru ele primul an de viață alături de copiii lor și le-au mărturisit celor din public faptul că au aflat informații importante din prima carte a Elei Crăciun, „9 luni fără griji”, lansată în primăvară, și că o vor citi cu interes pe cea proaspăt lansată.

Zeci de persoane au stat apoi la coadă pentru a obține autograf de la Ela Crăciun pe cărțile cumpărate. După sesiunea de autografe, evenimentul din Promenada Mall s-a transformat într-o petrecere pentru cei mici. Micuțul Nicholas a împlinit de curând un anișor, astfel că Ela Crăciun a decis să îl serbeze alături de fanii săi sosiți la eveniment.

Prin urmare, a comandat un tort gigant, de aproape 2 metri, cu adevărat impresionant, care a uimit publicul. Desertul cu șapte etaje, acoperit cu marțipan albastru, cu numele băiețelului și cu figurine care mai de care mai fascinante, precum ursuleți și baloane cu aer cald, a fost adus în timp ce toți invitații cântau ‘La Mulți ani’, într-o ploaie de confetti.

„A fost o lansare minunată! Am avut alături peste 200 de oameni care s-au înscris anterior pe blogul meu pentru a participa la eveniment, dar și mămici celebre cărora le mulțumesc mult pentru susținere. Nicholas a fost foarte cuminte, a stat alături de mine, a privit cu interes tot ce se întâmplă în jurul lui și a vrut chiar să gângurească și la microfon. Le-am pregătit tuturor surprize, iar cea mai mare a fost, cred, tortul cu totul special pe care l-am adus pentru a-l sărbători pe Nicholas. Un tort cu șapte etaje, decorat absolut superb, pe care l-am împărțit cu cititorii blogului meu prezenți la eveniment. Ne-am reunit ca într-o mare familie și sunt extrem de fericită pentru că mă susțin în toate proiectele mele. Sper ca noua mea carte să fie un ajutor de nădejde pentru toate mămicile care caută informații corecte despre primul an de viață al bebelușului”, declară Ela Crăciun.

Cartea „12 luni fără griji” parcurge cele mai importante momente din primul an de maternitate, situații prin care trece aproape orice părinte și oferă răspunsuri la 101 întrebări, având la bază informațiile oferite de medici și specialiști din diverse domenii.

Cartea este structurată în 9 capitole:
1. Cu bebe acasă
2. Somnul bebelușului
3. Cu bebe la doctor
4. Alăptarea
5. Diversificarea
6. La psiholog
7. Dezvoltarea bebelușului
8. Cu bebe în vacanță
9. Despre tine, mamă

„Întotdeauna am încurajat părinții să consulte medicii specialiști și să nu culeagă informația de pe social media sau forumuri de discuții. Nu poți lua o decizie atât de importantă pentru sănătatea copilului tău imitând ce fac ceilalți cu copiii lor. De aceea, atât pe blogul meu, cât și în cărțile pe care le-am scris, obțin informații corecte de la medici cu experiență pentru ca viitorii sau actualii părinți să își construiască o bază de cunoștințe minime despre cum este bine să acționeze în anumite situații. Pentru soluționarea problemelor pe mai departe le recomand să ia legătura cu medicii lor de familie.

Odată ce ai născut, ajungi să te temi pentru orice pas pe care îl faci și care implică sănătatea, viața și bunăstarea copilului tău și atunci vrei să știi că ești cea mai bună mamă din lume, că faci cel mai bun lucru și că vei lua cele mai bune decizii pentru el. Sunt foarte multe moduri de a crește un copil și nimeni nu poate oferi o rețetă a fericirii. Această carte spune povestea mea, de mamă a trei copii și felul în care am ales eu să îi cresc. În paginile ei veți găsi o sumă a experiențelor mele personale alături de informațiile medicilor care mi-au oferit, cu generozitate, sfaturile lor competente. Opiniile aparțin specialiștilor cu care eu am lucrat și în care am deplină încredere.

Misiunea acestei cărți este să prezinte realitatea, așa cum este ea, din perspectiva mea, ca mamă. Îmi doresc să încurajez moderația și normalitatea în creșterea și educarea copiilor. Nu cred în parentingul dus la extrem, dar, pe de altă parte, sunt și o persoană destul de tradiționalistă.

Această carte mă reprezintă în totalitate și are și o doză considerabilă de subiectivism. Altfel, ar fi un almanah, nu o experiență transpusă pe hârtie”, declară Ela Crăciun.

Ela Crăciun a făcut lista celor 101 întrebări și a contactat specialiștii pentru răspunsuri avizate: Doina Mihăilescu Buzatu – medic primar de obstetrică și ginecologie în cadrul Rețelei private de sănătate REGINA MARIA, Irina Antonescu – Medic Pediatru Regina Maria, Alina Ilici – Medic Primar Neonatolog Regina Maria, Adriana Bachmann – Newborn specialist, Adriana Florică – Asistent Șef Neonatologie la Regina Maria, Dan Cernescu – Medic de Familie, Dr. Gabriel Cosmin Balcangiu Stroescu – medic specialist dermato venerolog, Anisoara Mihai, Consultant Alăptare si Lactație Acreditat International, Raluca Ghionaru – Medic de familie, membru al Asociației Române pentru Educație Pediatrică în Medicina de Familie, Miorița Toader – medic primar ORL, Dana Dumitra Dumitrașcu – Psiholog terapeut, Nicoleta Jianu, kinetoterapeut în cadrul Kinetobebe, Evelina Armanu, kinetoterapeut în cadrul Kinetobebe.

Cartea „12 luni fără griji” este disponibilă pe www.elacraciun.ro și, în curând, în anumite magazine selectate.