Masajul Lomi Lomi: terapie trup – suflet

Ați auzit despre Lomi Lomi?

Un tip de masaj tradiţional hawaian practicat încă din Antichitate. Lomi Lomi are la bază filozofia polineziană, mai exact, armonia şi iubirea. Se mai numeşte şi mâini iubitoare pentru că în timpul masajului, mişcările nu părăsesc trupul. O mare parte din muncă se face prin iubire, maseurul se concentrează profund  asupra clientului.

Această tehnică de masaj funcţionează prin ideea că fiecare celulă din corp este importantă. Mişcările ajută corpul să se elibereze de vechile obiceiuri, de stres, aceesta fiind lucruri care, de cele mai multe ori, duc la tensiune musculară, crampe și oboseală.

Nu se pune accentul doar pe relaxarea fizică ci şi pe cele psihică și sufletească. Masajul vindecă tristeţea, pesimismul și orice gând rău. Sănătatea vine din suflet iar această tehnică ajută sufletul să se destindă, să se vindece.

Lomi Lomi începe, de obicei, cu un ritual între practicant şi client. De multe ori, maseur-ul îşi odihneşte în linişte mâinile pe spatele clientului, timp în care spune o binecuvântare sau o  rugăciune, solicitând vindecarea prin masaj.

Masajul este lent, odihnitor şi calmant. Atingerile sunt ample, de la gât până la călcâi combinate cu seturi de mişcări energice şi, totodată, delicate.

Întregul corp se va simţi liniştit, revigorat şi revitalizat. Lomi Lomi eliberează energia blocată de stres şi tranformată în tensiune.

În mare parte, se masează zone diferite simultan. O mână poate lucra umărul,  în timp ce o alta, şoldul opus, asigurând armonie şi echilibru trupului. În acest fel, creierul nu se poate concentra pe ambele zone, aşa că se relaxează.

Lomi Lomi este practicat doar de persoane bine instruite, care respectă filozofia polineziană. Fiecare masaj este unic. Practicantul se adaptează fiecărui client.

Efectele se simt timp de două săptămâni sau chiar mai mult.

Lomi Lomi, este mai mult decât tehnică: o lecţie de viaţă, o reînnoire a sufletului şi a gândurilor.

Sursa foto:

deeptissuehealing.com