Metode de reducere a anxietății

Tipsurile care au un rol deosebit de important în lupta împotriva anxietății implică lucrurile simple, aparent neînsemnate, dar care au un efect deosebit de benefic asupra minții și sufletului. Iată câteva metode și sfaturi utile care vă vor ajuta să vă simțiți mai bine în pielea voastră și să treceți prin viață cu zâmbetul pe buze.

Exercițiile de respirație

Începe prin a închide câteva momente ochii pentru a te concentra doar pe modul în care respiri. Inspiră ușor pe nas pâna când îți vei simți diafragma cum se va deplasa în sus, în cutia toracică. Expiră apoi, la fel de încet aerul inhalat și vei realiza cum treptat corpul tău va fi eliberat de stres. Repetând de 5-10 ori acest procedeu, alocând fiecărui exercițiu aproximativ 6 secunde te vei simți instantaneu mult mai relaxat.

Ceaiul verde-un aliat

Ceaiurile de plante conțin un aminoacid numit L-teanină ce are un efect relaxant și stimulator în lupta împotriva stresului. Dintre toate ceaiurile, cel verde conține cea mai multă teanină și de aceea este recomandată o ceașcă de ceai în fiecare dimineață pentru a avea parte de un impuls care să te ajute să te trezești calm, treptat.

Muzica- o cale către buna dispoziție

Nu este nimic mai frumos decât să stai întins pe spate, relaxat având aproape playlistul cu melodiile tale preferate. Fie că te simți nostalgic, fie că ești agitat, muzica reprezintă cheia prin care evadezi din rutina zilnică!

Încearcă să nu te gândești la nimic în afară de muzică, ascultă o melodie cu un mesaj pozitiv, optimist care să îți ridice moralul și să te injecteze cu bună-dispoziție. Depinde de tine! Tot ce trebuie să faci este să trăiești muzica și să savurezi din plin momentul.

Meditează!

Rezervă-ți câteva minute în fiecare zi pentru a trece în revistă toate lucrurile bune care ți s-au intâmplat și pentru care ești recunoscător. Prin simplul fapt că deschizi ochii dimineața și vezi lumina zilei, că deschizi fereastra și auzi murmurul a tot ceea ce te înconjoară și că poți să simți mirosul proaspăt al unei început de zi, te poți considera o persoană norocoasă.

Tu te poți bucura de toate aceste lucruri aparent banale, însă alții nu sunt la fel de privilegiați ca și tine. De aceea este important să te bucuri de tot ceea ce ai, să zâmbești trecătorilor fără motiv, să dai o mână de ajutor și, nu în ultimul rând, să fii recunoscător.

Un exercițiu de 5 minute, în care să meditezi la toate acestea îți va lumina garantat ziua și îți va dezvălui în timp o perspectivă mai optimistă asupra vieții tale.

Citește!

Cititul te ajută să te transpui în alt timp, în altă lume și intrând în pielea personajelor te destinzi și uiți pentru o vreme de presiunea  propriilor probleme. Cititul reprezintă, de fapt, o altă formă de a medita. Urmând firul poveștii, părăsești propria ta lume și uiți de tot ceea ce te înconjoară.

Notează-ți gândurile!

Supărarea și anxietatea își fac loc în viața noastră, fiind generate de problemele pe care le întâmpinăm în fiecare zi. Scriind într-o scrisoare sau într-un jurnal gândurile din acele momente te simți mai ușurat și odată ce le așterni pe hârtie simți într-un fel că ai scăpat de ele.

Nu trebuie să meditezi asupra lor, ci pur și simplu să le notezi așa cum îti vin în minte. Este un sfat care pare lipsit de importanță însă, exersându-l, vei simți cum conștiința ta va fi mult mai împăcată!

Fă o plimbare!

Nimic nu îți curăță mintea mai bine ca o plimbare vioaie, într-un cadru natural cu peisaje plăcute, care să te încarce cu energie pozitivă și să te elibereze de stres. În timp ce mergi este de preferat să te gândești la lucruri plăcute, să te concentrezi asupra modului în care pășești și asupra respirației. Te va ajuta cu siguranță, deoarece astfel îți vei elibera gândurile!

Zâmbește!

De ce nu zâmbim mai des? Nu costă nimic și în plus atunci când zâmbești sau când te gândești la momentele fericite pe care le-ai trăit, la o persoană pe care o iubești, la o întâmplare amuzantă sau la un lucru nou pe care l-ai experimentat, încercă să le împarți cu cei de lângă tine. Vei crea astfel o atmosferă plăcută și îți vei da seama că împărțind zâmbete vei primi zâmbete și asta îți va da o stare de bine.

Mănâncă ciocolată!

Foarte multă lume iubește ciocolata! Ciocolata eliberează în creier o substanță numită fenilentilamină, deteminând modificări ale tensiunii arteriale și ale nivelului zahărului din sânge care conduc mai departe la sentimente de entuziasm și vigilență. Se spune de altfel că ciocolata creează un sentiment asemănător celui pe care îl ai când te îndrăgostești!

Sexul-un ajutor deloc neglijabil

Sexul este sănătos,  atât pentru minte cât și pentru suflet. Te întinerește și te face să te simți complet viu. Cel mai mare avantaj pe care îl are sexul în lupta împotriva anxietății este faptul că atunci când te lași purtat de astfel de sentimente uiți instant de toate neplăcerile vieții care sunt nesemnificative în fața acelor momente de răsfăț.

Ai găsit aici 10 metode simple și eficiente, însă forța necesară pentru a depăși  momentele și stările dificile precum anxietatea se regăsește în propria-ți persoană!

Bujor Elena-Mădalina

Surse foto:

skofti.blogspot.ro

favim.com

lesleysgourmet.com