"Mi-am dorit o proiectie intr-o sala mare, in fata unui public numeros" Paul Negoescu

Paul Negoescu, regizorul filmului „O lună în Thailanda”, ne-a răspuns la un mini-interviu în legătură cu filmul cu care a debutat în lungmetraj. Filmul a cărui avanpremieră va avea loc astăzi și care va rula pe ecrane din 16 noiembrie spune povestea lui Radu (Andrei Mateiu), care, în noaptea Anului nou, descoperă că nu e mulţumit de viaţa lui sentimentală şi decide să se despartă de prietena sa, Adina (Ioana Anastasia Anton). El porneşte într-o călătorie prin cluburile şi petrecerile bucureştene în căutarea fostei iubite (Sînziana Nicola).

Paul Negoescu, un regizor foarte tânăr, a fost foarte deschis și a acceptat să ne răspundă la câteva întrebări în legătură cu acest proiect al său.

ISM: Cum ti-a venit ideea filmului “O luna in Thailanda”?

Paul Negoescu: Ideea a venit treptat. Au fost mai intai niste framantari, apoi mai multe idei care s-au nazarit treptat si care s-au adunat. Apoi am incercat sa le pun cap la cap, sa le combin, sa le inlocuiesc si tot asa, pana cand s-a nascut un treatment, adica un rezumat al povestii. Pe urma, Vlad Trandafir a rescris acest treatment, pe baza caruia am devoltat scenariul.

 ISM: Care a fost cea mai mare provocare pe care a intampinat-o regizorul filmului “O luna in Thailanda” in timpul filmarilor?

Paul Negoescu: Cea mai mare provocare a fost sa terminam filmul in timp util, adica sa ne incadram in programul de filmare si asta datorita vremii. Prin februarie a inceput sa ninga si s-a adunat multa zapada in Bucuresti care a tinut pana-n martie, iar noi mai aveam o zi de filmari in exterior. Iar echipa de filmare si o parte din actori incepeau alte proiecte, asa ca a trebuit sa ne descurcam in conditiile date. Ghinionul a facut insa ca fix dupa ce am terminat de curatat tot cadrul de zapada (asta insemnand inclusiv alpinisti care sa curete zapada din copaci si de pe fatadele cladirilor), sa inceapa sa ninga iar. Dar pana la urma am reusit sa terminam in timp util.

ISM: In distributie sunt actori tineri. Cum a fost sa lucrezi cu ei? Detaliaza-mi despre fiecare, daca ai sa spui cate ceva.

Paul Negoescu:  Am lucrat cu ei asa cum am facut si cu cei mai in varsta. Probabil faptul ca pe majoritatea ii stiam de dinainte a usurat comunicarea dintre noi, la fel si faptul ca sunt mai tineri. Nu cred ca as avea de mentionat ceva anume la vreunul din ei. Ne-am inteles bine. N-am avut suficient timp pentru repetitii fata de cat mi-as fi dorit, dar asta numai din cauza ca nu terminasem de rescris niste secvente si dialoguri.

ISM: Stiu ca “O luna in Thailanda” a avut premiera la Festivalul de film de la Venetia. Ce asteptari ai avut pentru premiera si in ce masura ti s-au indeplinit asteptarile?

Paul Negoescu: Mi-am dorit o proiectie intr-o sala mare, in fata unui public numeros.

Si am avut cam 1000 de spectatori. Iar jumatate de sala a ramas si la q&a dupa proiectie, care a durat jumatate de ora. Ceea ce e de bine, zic eu. A fost chiar peste asteptari.

Îi mulțumim pentru răspunsurile pe care ni le-a oferit și îi urăm succes în continuare!