Migrenele pot fi tratate in mod natural

In urma unei meta-analiza a 6 studii, facute pe populatie (epidemiologic) si 13 studii clinice, realizata la Universitatea din Copenhaga, Danemarca de catre Messoud Ashina, MD, PhD, acesta afirma ca: “Bilantul nostru si studiul meta-analizei sugereaza ca tulburarea poate altera definitiv structura creierului in mai multe moduri”.

Cercetatorii au descoperit ca leziunile materiei albe a creierului au crescut cu 68% pentru migrenele asociate cu aura si cu 34% pentru episoadele de migrene fara aura. Anomaliile care cresc riscul de atac cerebral au fost cu 44% mai mari printre cei suferinzi de migrene cu aura, in timp ce toti cei suferinzi de migrene au aratat mai multe schimbari in volum ale creierului decat indivizii care nu sufera de migrene.

1002769_579531035437817_791228091_n

 

DAR exista solutii pentru a scadea frecventa si severitatea migrenelor in mod natural.

Reducerea migrenelor in mod natural in locul folosirii medicamentelor eliberate pe baza de reteta medicala, cum ar fi antidepresivele, a fost dovedita clar in urma studiilor clinice.

SOLUTII profilactice NATURALE, eficiente, testate clinic impotriva migrenelor:

Un studiu din Belgia, publicat in American Academy of Neurology in 1998, a investigat efectul vitaminei B2 (riboflavina) asupra migrenelor. La studiu au participat 55 de persoane alese la intamplare. Acestia au experimentat o scadere cu 37%, a migrenelor, dupa trei luni de doze de 400mg vitamina B2. Cercetatorii au atribuit acest rezultat abilitatii riboflavinei de a stimula energia mitocondriala.
Mitocondriile exista in nucleul celulelor si transforma nutrientii direct in energie utilizata pentru activitatea celulara, inclusiv protectie neurologica.
Un alt nutrient, rezveratrolul, a aratat dovezi puternice in cresterea densitatii si activitatii mitocondriale.
Un alt studiu de prevenire a migrenelor, a fost facut pe extractul de radacina de brusture dulce, la Colegiul de Medicina Albert Einstein din New York si publicat in jurnalul “Neurology” la sfarsitul lui 2004.
245 de persoane suferinde de migrene cu varste intre 18 si 65 de ani, cu o frecventa de doua pana la sase atacuri lunar au fost impartite in trei grupuri. Un grup a primit un placebo, iar celelalte doua grupuri au primit doze de 75 mg si 50 mg de brusture.

Dupa patru luni, grupul tratat cu 50 mg a avut rezultate mai bune decat cel tratat cu placebo, dar nu la fel de bune ca cei care au primit 75 mg. Grupul cu 75 mg a avut o reducere cu 48% a atacurilor, in comparatie cu grupul placebo, iar 68% din grupul de 75 mg au avut o scadere a frecventei migrenelor cu 50% sau mai mult.

Singurul efect secundar observat printre participantii la studiul cu radacina de brusture, a fost o usoara reactie gastrointestinala-ragaitul.

La intrunirea din martie 2012 a American Academy of Neurology, a fost prezentat un studiu ce a testat clinic melatonina in comparatie cu amitriptilina (folosita in medicamentele antidepresive) si placebo.
Pentru studiu s-au folosit pentru un grup doze de 3 mg melatonina, pentru un alt grup 25 mg amitriptilina, iar cel de-al treilea grup a fost tratat cu placebo. Fiecare grup a fost verificat lunar pentru rezultate.

Concluzia, melatonina a avut aceleasi rezultate ca si amitriptilina si chiar mai bune, dar fara efecte secundare in afara celor de un somn mai bun si chiar scadere in greutate. Amitriptilina creeaza in general crestere in greutate si stare de somnolenta in timpul zilei.

Un alt tratament natural, care s-a dovedit a fi o masura preventiva pentru reducerea migrenelor este uleiul esential de levantica, folosit in aromaterapie. Participantii la acest studiu au avut o reducere cu 75% a incidentelor si a intensitatii.

ALTE SFATURI pentru a va proteja creierul impotriva leziunilor ce pot fi cauzate de migrene:

Evitati pe cat puteti alimentele procesate, mai ales cele ce contin MSG sau aspartam; incercati sa traiti cu stres mai putin.

Acupunctura, yoga si meditatia au rezultate foarte bune.

Cresterea dozei zilnice de magneziu s-a dovedit in studiile clinice a fi foarte eficienta.