Noaptea Cărţilor Deschise, eveniment ajuns la cea de-a doua ediţie

Noaptea Cărţilor Deschise, eveniment ajuns la cea de-a doua ediţie

23 aprilie, Ziua Mondială a Cărţilor, celebrată de “ring” şi Litera

 

Ziarul “ring” şi editura Litera vă invită miercuri, 23 aprilie, începând cu ora 18:00, în piaţeta cu statui de la Universitate să sărbătoriţi Ziua Mondială a Cărţii.

Ajuns la cea de-a doua ediţie, evenimentul Noaptea Cărţilor Deschise îşi propune încurajarea lecturii oferind gratuit bucureştenilor 10.000 de cărţi. Astfel, ca şi anul trecut, cei prezenţi vor avea ocazia să vadă, pentru câteva ore, ceva unic în România. Piaţeta de la Universitate va fi pavată cu 10.000 de volume puse la bataie de Editura Litera, cu sprijinul “ring”, marcând astfel şi cei 6 ani de la apariţia primei ediţii a celui mai citit cotidian local din Bucureşti. Şi pentru că ne aflam în cel mai frumos anotimp al anului, surpriza din acest an constă în faptul că fiecare volum va fi daruit împreună cu o floare.

Cărţile oferite gratuit fac parte din colecţiile consacrate ale Editurii Litera: Biblioteca pentru toţi copiii, Bestseller internaţional, Biblioteca pentru toţi, Mari interpreţi de jazz şi blues, Mari Compozitori, Biografii, Cronica ilustrată a omenirii, Alma – Iubiri de poveste, Disney, Tom & Jerry, Thriller, Marvel etc.

Sunteţi aşteptaţi în număr cât mai mare să demonstrăm împreună şi anul acesta că lectura contează!

Ziua Internaţională a Cărţii şi a Dreptului de Autor se sărbătoreşte anual pe 23 aprilie şi este organizată de UNESCO în scopul promovării lecturii, publicării şi a drepturilor de autor. Data de 23 aprilie marchează trecerea în eternitate a doi titani ai literaturii universale, W. Shakespeare şi Miguel de Cervantes, precum şi a altor scriitori: scriitorul peruan Inca Garcilaso de la Vega (1616), poetul englez William Wordsworth (1850), scriitorul francez Jules Barbey d’Aurevilly şi poetul englez Rupert Brooke (1915).
Ziua Internaţională a Cărţii coincide cu Ziua Bibliotecarului din România.
Alţi scriitori s-au născut pe 23 aprilie printre care: Maurice Druon, Vladimir Nabokov, Joseph Pla.