Noile obiective și GALAXY Camera aduc o schimbare de paradigmă pe piața de camere foto

Samsung îşi consolidează ecosistemul NX și revoluționează cu GALAXY Camera categoria SMART CAMERA, la photokina 2012

Samsung Electronics Co., Ltd, lider global în media digitale și tehnologii convergente, a prezentat noile modele din ecosistemul NX, care a câştigat până acum numeroase premii. Noile dispozitive sunt dovada angajamentului Samsung față de dezvoltarea continuă a unor produse inovatoare, ce vin în întâmpinarea nevoilor utilizatorilor și contribuie la creșterea pieței. Compania a prezentat și modelul GALAXY Camera, un nou tip de dispozitiv, ce îmbină înalta performanță în fotografiere cu cel mai recent sistem de operare Android și conectivitatea 3G.

„Suntem într-o nouă eră, cea a comunicării vizuale,” a declarat Myoung Sup Han, Vicepreședinte Senior și Șef al diviziei Digital Imaging în cadrul Samsung Electronics. „Suntem de părere că imaginile sunt cea mai importantă unealtă de comunicare, care nu țin cont de granițe, limbă și etnie. Prin lansarea celor două noi obiective NX și a inovatoarei camere GALAXY Camera, Samsung și-a reînnoit promisiunea de a oferi fotografilor și amatorilor de gadgeturi din toată lumea cea mai bună tehnologie digitală în domeniul imaginii.”

Samsung și-a întărit poziția de top pe segmentul camerelor foto digitale prin lansarea în 2012, în premieră, a conectivității Wi-Fi pe gama de camere mirrorless (NX20, NX210 și NX1000). Continuând seria de inovații, Samsung a dezvăluit obiectivul ultra wide zoom 12-24mm F4-5.6 ED și obiectivul mid-telephoto prime 45mm F1.8. Gama de camere NX însumează 11 obiective profesionale ce oferă imagini la o calitate profesională, indiferent de nivelul de experiență al utilizatorilor.

Ușoare, portabile și intuitive

Noile obiective din gama NX oferă amatorilor de fotografie un potenţial mai mare de a-şi exprima creativitatea, într-un corp ușor și portabil.

Prin intermediul unghiului ultra wide, obiectivul 12-24mm F4-5.6 ED este perfect pentru captarea peisajelor uimitoare sau fotografierea în spații de interior. Modelul este ideal pentru călătorii, cântărind doar 208g și având o formă compactă și portabilă. La calitatea imaginii contribuie și lentila de sticlă cu o rată de dispersie foarte mică, alături de cele două lentile de sticlă asferice, care garantează claritate maximă și minimizează aberațiile cromatice.

Obiectivul Samsung de 45mm F1.8 este ideal pentru fotografii aflați în căutarea unui obiectiv mid-telephoto prime, oferind efecte precum o adâncime mică a câmpului sau fundal neclar. Aceste efecte pot fi utilizate pentru portrete spectaculoase ce folosesc tehnologia „bokeh”. Diafragma F1.8 ajută la realizarea de cadre luminoase chiar și în timpul nopții sau în spații de interior, prin intermediul unui motor cu mișcare sacadată ce oferă un Auto-Focus lin și silențios. Obiectivul este foarte ușor și are un exterior rezistent, din metal, cu un suport care îi conferă un aspect premium. În plus, obiectivul de 45mm este compatibil cu sistemul Samsung i-Function, ce permite o ajustare facilă a vitezei obturatorului, a diafragmei și a setărilor ISO.

Un nou standard în era comunicării vizuale

Pe lângă lansarea celor două noi obiective NX, Samsung a prezentat cea mai recentă inovație din categoria camerelor foto digitale – GALAXY Camera. Marcând o nouă eră în comunicarea vizuală, GALAXY Camera îmbină performanța de top în fotografiere cu cea mai recentă platformă Android™ 4.1 (Jelly Bean) și conectivitatea Wireless, devenind astfel dispozitivul ideal pentru cei care vor să capteze, să editeze și să împărtășească imagini și videoclipuri de înaltă calitate, oriunde s-ar afla.

Având un obiectiv long zoom 21x și un senzor BSI CMOS de 16M, GALAXY Camera captează imagini de înaltă calitate. Dispozitivul beneficiază și de tehnologia Smart Pro, ce constă într-o serie de moduri presetate, ce facilitează fotografierea, indiferent de nivelul de experiență al utilizatorului. Meniul intuitiv conține o serie de opțiuni de scenarii, prin care setările camerei sunt ajutate automat în funcție de mediul specific. Toate aceste funcții pot fi accesate prin intermediul ecranului HD Super Clear LCD de 4.8” (121.2mm).

GALAXY Camera include conectivitate 3G și Wi-Fi, oferind astfel utilizatorilor posibilitatea de a partaja fotografiile, oriunde s-ar afla. Aparatul are un procesor Quad Core de 1,4 GHz, pentru navigare web rapidă și multi-tasking, precum și procesare a imaginilor, fără a avea un impact semnificativ asupra duratei de viață a bateriei.

Wi-Fi integrat, cu NX1000, NX210 și NX20

 

Camerele cu sistem compact din seria NX de la Samsung (NX1000, NX210 și NX20) includ conectivitate Wi-Fi, ce le permite utilizatorilor să le conecteze direct la rețele Wi-Fi. Toate cele trei modele NX dispun de un senzor APS-C CMOS de 20,3 Megapixeli, dezvoltat intern de către Samsung, pentru a oferi imagini de înaltă calitate, în cele mai bogate detalii.

  • NX1000 este un dispozitiv portabil, cu un design premium, care îl face pe cât de atrăgător, pe atât de ușor de folosit. Gama de funcții inovatoare precum Smart Auto 2.0 sau tasta Smart Link facilitează captarea și partajarea imaginilor, la o calitate excepțională.
  • NX210 oferă acces instantaneu la funcții Wi-Fi, pentru a împărtăși imaginile cu cei apropiați. Ecranul AMOLED de 3.0” permite vizualizarea imaginilor și videoclipurilor Full HD în maximă claritate, în timp ce funcțiile precum Samsung Mobile Link sau TV Link permit conectarea camerei la alte dispozitive (telefoane, televizoare conectate la Internet).
  • NX20 este camera foto ideală pentru fotografii amatori sau profesioniști aflați în căutarea unui aparat ultra portabil, ce are aspectul și experiența de utilizare a unui DSLR, dar într-un corp mult mai mic și mai ușor. Având o viteză impresionantă a obturatorului, de 1/8000s, modelul poate capta imagini ultra clare, ce sunt afișate pe ecranul rabatabil Super AMOLED de 3”.