Nouă schimbări mici pentru pierderi mari în greutate

Ce trebuie să faci ca să pierzi în greutate fără să te complici cu cele mai ciudate diete?

Bea apă înainte de masă

Crezi sau nu, apa este mai eficientă decât pastilele atunci când vine vorba despre pierderea în greutate. Un studiu din anul 2008 publicat în Jurnalul Asociației Americane de Dietetică a constatat că a bea un pahar de apă, cu 30 de minute înainte de masă, ajută participanţii să mănânce aproximativ cu 13% mai puțin.

Mulţi oameni pot confunda foamea cu setea, astfel încât băută în ​​mod regulat, apa poate contribui la alungarea senzaţiei false de foame. Şi dacă te plictiseşti de apă, încearcă să savurezi un ceai verde.

Notează-ți zilnic meniul

Studiile arată că oamenii care își scriu planul de masă, au cu 80% mai multe șanse să-l urmeze. Îți ia cinci minute, dimineaţa, să scrii ceea ce vei mânca. Procedează la fel și pentru a doua zi, pentru a te asigura că rămâi în limitele de calorii stabilite.

Mănâncă ouă la micul dejun

Potrivit unui studiu din anul 2008 publicat în Jurnalul Internațional de Obezitate, schimbarea chiflei de dimineața cu ouă ar putea ajuta la pierderea în greutate. Subiecții care au mâncat ouă la micul dejun au pierdut în greutate mai mult decât cei care au mancat aceeași cantitate de calorii, dar consumând un covrig. Cercetătorii cred că ouăle bogate în proteine te vor ajuta să mănânci mai puţin pe parcursul zilei.

Oprește televizorul

Ştii și tu, probabil, că nu ar trebui, dar uneori mănânci în faţa televizorului sau a calculatorului. Dar nu ştii cât de mult te afectează. Studiile arată că mâncăm cu 40% mai mult atunci când ne uităm la TV și suntem mult mai tentați să mâncăm junk-food. Pentru a pierde în greutate, fără un sacrificiu major, stinge televizorul, computerul sau închide telefonul în timpul cinei şi concentrează-te doar pe masa ta.

Alungă maioneza

Maioneza sau alte sosuri speciale ar putea salva aproximativ 100 de 
 de calorii pe zi, spune Molly Morgan, un dietetician din New York.

Minus două lingurițe de zahăr în cafea

Dacă scoți doar două lingurițe de zahăr din cafeaua zilnică vei renunţa la 32 de calorii pe zi sau la trei kilograme în plus pe an, spune Morgan.

Consumă fructe și legume

Pierderea în greutate nu înseamnă întotdeauna reducerea unor alimente. De fapt, adăugând mai multe fructe şi legume te ajută să îţi echilibrezi masa şi să consumi mai puține calorii. Pentru a pierde în greutate, fără senzaţia de foame, mănâncă cel puţin o porție de fructe sau de legume, la fiecare gustare.

Ia o pauză

Prea mult stres ţi-ar putea zădărnici eforturile. „Cortizolul este un hormon de stres în organism, care depune grăsimea pe șolduri, abdomen și pe coapse,”, spune Jillian Moriarty, un instructor de yoga. Pentru a reduce cortizolul din sânge, odihnește-te.

Sentiment de sațietate

Adăugarea de cantităţi mici de grăsime şi de proteine ​va declanşa centrul sațietății, va ajuta digestia lentă, astfel te vei simți mai plin, spune Steinmetz. Ea recomandă adăugarea fie a unui pumn de nuci,a unui bol mic de fasole sau a unui ou la masă – vei alunga foamea şi vei menţine nivelul de energie constant.

 Ianula Gioga