O bloggeriţă dezvăluie cum să mănânci cu doar 10 lire pe săptămînă

O bloggeriţă dezvăluie cum să mănânci cu doar 10 lire pe săptămînă

Jack Monroe, mamă singură şi blogger specializat în „alimentele de austeritate“, cheltuie doar zece lire pe săptămâna pentru hrana ei şi a fiului său. În luna martie a anului viitor, ea va publica o carte de bucate care va include peste 100 de reţete ce implică un buget redus, scrie „The Independent“.

Deşi ingredientele folosite de ea au preţuri reduse, acest lucru nu înseamnă că mâncarea ei nu poate fi considerată „haute cuisine“. Reţetele precum jardaloo ma murghi (curry cu caise) nu reprezintă chiar semipreparatele pregătite la cuptorul cu microunde,scrie adevarul.ro.

La numai 22 de cenţi fiecare, aceste mese, consideră Monroe, reflectă un timp auster. “Am prieteni care s-au plâns că nu au suficienţi bani pentru mâncare, dar cu toate acestea în fiecare seara cheltuie 5 lire pentru o masă convenabilă“, a declarat ea. Monroe merge la magazin cu doar 6.20 lire şi îşi alege dintre alimentele cu preţuri reduse. Săptămânal, a ajuns să cheltuie doar 4.40 lire pentru mâncare. Acasă, ea îşi aşează pe masă toate produsele cumpărate şi se gândeşte ce ar putea prepara din ele.

Am pus pastele alături de sosul de tomate şi ceapa. Apoi, m-am gândit să adaug fasole şi să fac un sos chilli“, a povestit ea. Monroe a început să scrie pe blog după ce un consilier local a fost citat de o publicaţie pentru că a atacat mamele singure. Ea a scris o scrisoare ziarului, iar aceştia au angajat-o ca reporter stagiar, începând să participe la întâlnirile consiliului.

Iniţial, blogul era despre politică. Monroe ataca guvernul, acuzându-l că nu înţelege dificultăţile cu care se confruntă oamenii care trebuie să se bazeze pe ajutorul social. Când a început să scrie despre alimentaţie, bloggul a început să se bucure de un mare succes, a declarat Monroe.

Jack Monroe este o voce proaspătă a timpurilor noastre şi sunt foarte încântată că Penguin va publica prima ei carte de bucate. Nu numai că a reuşit să se hrănească pe ea şi pe fiul încadrându-se într-un buget de numai zece lire pe săptămâna, dar a şi creat reţete delicioase şi nutritive, fără a fi nevoită să depăşească această sumă“,a conchis Lindsey Evans, editor de gastronomie la Penguin.