Obiectiv turistic: stațiunile montane pe timp de vară

Muntele este o alternativă ideală pentru aceia dintre voi care, pasionați fiind de călătorii, doresc să își petreacă vacanţa de vară într-un mod relaxant. După cum deja ştiți că muntele nu vine la Mahomed, ar fi bine să vă faceţi bagajele și să alegeți una dintre variantele de călătorie de mai jos. Acestea sunt  câteva dintre zonele montane foarte populare, din Europa.

Alpii Elveţieni

Alpii elveţieni se numără printre cele mai vizitate zone montane europene, în special pentru pasionaţii de drumeţii şi de alpinism. Cel mai cunoscut munte este Matternhorn, situat la graniţa dintre Elveţia şi Italia, pentru că a fost foarte greu de escaladat, chiar şi de către profesionişti.

În ceea ce priveşte cazarea, preţurile variază în funcţie de loc, există multe hoteluri de lux, ce oferă servicii all inclusive, iar dacă aveți un buget mai mic puteţi apela la pensiunile modeste dar drăguţe.

Castele de poveste din Bavaria

Şi în Germania există numeroase locuri de poveste. Printre masivii montani cu păduri nesfârşite se ridică măreţe castele ce au o arhitectură impresionantă. Cea mai mare atracţie din Germania se află în Bavaria.  Neuschwanstein  este castelul de poveste al „regelui nebun”, Ludwig al II-lea, ce a servit ca inspiraţie pentru castelul Frumoasei Adormite în producţia Disney. Ludwig avea o pasiune pentru poveşti, astfel încât a ridicat mai multe castele ce impresionează prin arhitectura grandioasă.

Alt loc celebru este Castelul Colditz, ce a avut probabil cel mai sumbru scop, acela de a ţine prizonieri în al II-lea Război Mondial. Germania este locul ideal pentru relaxarea în natură dar şi pentru o lecţie interesantă de istorie. Dacă sunteți pasionaţi de sporturile nautice veți găsi acolo diverse activităţi distractive la lacul Chiemsee, cel mai întins lac din Bavaria.

La munte, în Spania

Munţii Pirinei din Spania sunt o alegere frecventă pentru ski, însă şi pe timpul verii aveţi suficiente opţiuni. Toată lumea are impresia că Spania are de oferit doar soare şi plajă însă, în mod surprinzător, Spania este cea de-a doua țară la capitolul regiuni muntoase din Europa. Vara se pot practică foarte multe activităţi de tipul: mountain bike, pescuit, echitaţie sau căţărări.

Pe meleaguri natale

Ofertele sunt variate, de la staţiuni balneare, la zone foarte populare până la locaţii „ascunse”. Vara puteţi face drumeţii, diverse sporturi nautice (ex. canoe), echitaţie, puteţi descoperii mai multe despre modul simplu de viaţă din munţi vizitând diverse sate sau stâne, tradiţiile variază mult în funcţie de regiuni aşa că nu aveţi cum să vă plictisiţi.

Pentru tinerii ce au în vedere şi viaţa de noapte, staţiunile Predeal, Buşteni, Sinaia sau Poiana Braşov le oferă multe opţiuni. Pasionaţii de istorie pot vizita diverse cetăţi medievale (Sighişoara, Castelul Huniazilor, Cetatea Poenari) sau chiar ruinele strămoşilor daci la Sarmisegetuza.

Natura este foarte generoasă, prin faună şi floră, numeroase peşteri, cascade şi gheţari. Dacă vrei să stai liniştit şi să simţi din plin puterile vindecătoare ale naturii poţi încerca o staţiune balneară cum ar fi Băile Herculane, Vatra Dornei, Borsec, Căciulata sau Băile Felix. Bugetul variază în funcţie de alegere. Există hoteluri de lux, pensiuni, case de vacanţă în diverse sate, sau vă puteţi caza, de ce nu, la nişte localnici.

Cristina Mîrzoi