Olimpiada şi Campionatul european de fotbal: Şi preţurile camerelor de hotel sunt în prezent obiectul unor căutări record

În prezent, într-o serie de metropole europene, preţurile camerelor de hotel şi gradul de ocupare a camerelor este influenţat, în primul rând, de evenimentele sportive. hotel.info, serviciul gratuit de rezervări hoteliere online pentru mai mult de 210.000 hoteluri din întreaga lume indică evoluţia costurilor de cazare, inclusiv în ţările care găzduiesc Campionatul european de fotbal şi Jocurile Olimpice de Vară.

– Creştere explozivă a costurilor de cazare la Bucureşti

– Varşovia se prezintă la Campionatul european de fotbal cu preţurile per cameră mult crescute

– Londra ia locul Moscovei în clasamentul celor mai scumpe mari oraşe europene

În capitalele europene Londra, Varşovia şi Kiev, în centrul atenţiei se află sportul. Astfel, la sfârşitul lunii iulie, în capitala Regatului Unit, încep Jocurile Olimpice de Vară.

Dimpotrivă, costurile de cazare per noapte în Varşovia şi Kiev par să fie influenţate puternic de Campionatul european de fotbal. După ce preţurile per cameră în capitala ucraineană crescuseră foarte puternic în urmă cu un an şi au provocat vii discuţii şi în ultimele luni, pentru mai 2012, cel puţin, ele înregistrează o scădere cu aproape 15 % faţă de aceeaşi lună a anului trecut.

Bucureştiul a fost în luna mai gază a finalei Europa League care s-a jucat între cluburile de fotbal Atlético Madrid şi Bilbao. Şi aici, printre altele din cauza cererii mai mari, costurile de cazare per noapte au crescut sensibil cu peste 20%, la o medie de 81,49 euro.