Pacific Rim – Cercul de foc, blockbuster-ul lunii iulie vine la Cinema City in format IMAX 3D

Cinema City, liderul pietei din Romania si cel mai mare operator de cinematografe din Europa Centrala si de Sud Est, anunta lansarea blockbuster-ului lunii iulie, semnat de  Guillermo del Toro, Pacific Rim – Cercul de Foc. Filmul va rula incepand cu data de 12 iulie in format 3D si IMAX 3D in toate locatiile Cinema City.

Principalele puncte de atractie ale filmului sunt imaginea si efectele speciale pentru care a lucrat unul dintre cei mai buni specialisti in domeniul cinematografiei, Guillermo Navarro. Razboiul care se porneste intre creaturile monstruoase venite din adancurile Pacificului si robotii gigantici, numiti Jaeger-i, controlati de doi piloti sincronizati cu ajutorul unei punti neuronale, se infatiseaza publicului la dimensiuni spectaculoase prin formatul IMAX 3D. Atacurile care se desfasoara intre inamici periculosi si robotii lipsiti de aparare in fata distrugatorilor kaiju se transforma intr-o experienta incomparabila datorita geometriei aparte a salii IMAX, care acopera in totalitate vederea periferica, astfel incat publicul are senzatia ca este cu adevarat parte din actiunea filmului.

La spectaculozitatea imaginilor create de Guillermo Navarro, cu care Guillermo del Toro are o colaborare impresionanta si care a castigat un Oscar pentru thrillerul gotic, Labirintul lui Pan, contribuie totodata sunetul clar si imaginile de mare rezolutie caracteristice salii Romtelecom IMAX, care pun in valoare paleta de culori ultra-saturate, fosforescente, folosita pentru a reda elementele sci-fi din film si pentru a transpune spectatorii in universul vizual de pe ecran.

Posterele peliculei au fost realizate de celebrul ilustrator Sergio Grisanti, care, inspirat de pasiunea sa pentru benzile desenate, a acceptat provocarea de a transpune scenele impresionante din film in imagini statice, lucrate pana la cel mai mic detaliu, o adevarata opera de arta, IMAX FANFIX.

Formatul IMAX digital se bazeaza pe doua proiectoare separate, care folosesc lentilele patentate IMAX. Claritatea sporita a imaginii de pe ecran se imbina cu noua versiune a sistemului de sonorizare. Sunetul digital necomprimat, emis de difuzoarele patentate IMAX elimina cea mai mare parte din distorsiuni, iar calitatea acestuia sporeste senzatia de imersiune caracteristica experientei IMAX.