Paralizia în somn sau coşmarul conştient

Ţi s-a întâmplat vreodată să fii treaz şi totuşi să nu te poţi mişca? Să simţi că eşti pur şi simplu paralizat în somn? Să simţi o apăsare pe piept care te opreşte din orice mişcare.

Sursa foto: rachelarmstrong.me

Nu vorbim despre un film de groază aici, ci despre un fenomen medical şi anume paralizia în somn. Această stare extrem de ciudată se poate manifesta cel puţin o dată în viaţa unui om. Cei care au trecut prin acest tip de coşmar conştient relatează faptul că se trezesc în lumea viselor şi rămân conştienţi pentru câteva minute în care se simt pur şi simplu paralizaţi, simt că nu pot mişca niciun membru al corpului. Multe persoane chiar au spus că în timpul paraliziei au auzit diferite sunete sau mai multe voci.

Dar care să fie oare motivele pentru care apare această stare de paralizie? În general stresul, lucrul în ture, oboseala şi alte forme de supresolicitare determina predispoziţia la paralizia în somn. Cercetătorii spun că în timpul somnului, invidvidul este în stare de conştientă dar are aproape toţi muşchii paralizaţi, fiind adormit de fapt încercând să se lupte cu stresul, fiind foarte agitaţi în interios şi foarte speriaţi de ceea ce li se întâmplă.

Se presupne că nu este nevoie de un tratament pentru aceasta dereglare, ci doar de o relaxare totală pentru a face muşchii să nu mai fie încordaţi şi nu în ultimul rând individul care a fost afectat vreodată până acum de paralizia în somn, trebuie să îşi alunge orice teamă şi orice gând legat de demoni sau extratereştrii.

Prin urmare trebuie să ne relaxăm şi dacă vreodată această paralizie în somn va veni şi la uşa noastră trebuie să învăţăm să o controlăm.