Părul creț = bucle perfecte

Dacă ai părul creţ te poţi considera o norocoasă, pentru că îl poţi avea şi drept şi ondulat şi cum vrei tu! Dar ca orice tip de  păr, are nevoie de îngrijire şi de protecţie. Textura firului de păr natural este esenţială atunci când ne confruntăm cu un cap plin de bucle. Aici sunt toate sfaturile de care ai nevoie pentru a avea bucle fabuloase!

1. Ai grijă de lungimea părului! Părul creț arata cel mai bine atunci când este pȃnă la umăr sau mai mult, Nicole Kidman şi Sarah Jessica Parker sunt exemple bune.

2. Un singur cuvânt pentru îngrijire şi întreţinere: hidratarea! Creţ sau ondulat, firul de păr poate deveni foarte sensibil şi are nevoie de multă  hidratare, aşa că bea minim 2 litri de apă pe zi. Fragil sau nu, el trebuie să fie întreţinut în mod regulat.

3. Şamponul corect! Totul porneşte de la șampon, care trebuie să conţină, dacă este posibil, nutrienţi, cum ar fi untul de shea, aloe vera, de migdale dulci sau de avocado. Nu trece cu vederea folosirea balsamului.

4. Nu îți usca părul cu foehnul! În mod ideal înveleşte părul într-un prosop și apoi lasă-l să se usuce în aer liber.

5. Măștile de păr! Preparate în casă sau cumpărate, aplică-le o dată pe săptămână. Recomandarea pentru părul cu bucle este uleiul de cocos, dar foarte puţin. Pune-l într-un recipient cu pulverizator şi împrăştie-l pe părul uscat, după spălare, folosind degetele pentru a aranja buclele. Ai grijă însă să nu pui prea mult produs, fiindcă vei crea senzaţia de păr gras.

6. Folosește pieptănul şi nu peria! Pentru a nu deteriora părul, evită periajul repetat. Utilizarea unui pieptăn cu dinții mari în loc de perie este ideală. Peria are tendinţa de a deteriora părul si de a îl rupe.

7. Efecte! Pentru a da un aer sălbatic buclelor tale, utilizează spuma. Pune în palmă o cantitate suficientă de spumă sau gel. Apoi apleacă-te cu capul în jos şi aplică atent pe toată lungimea firului de păr.

8.Cum să ai buclele fabuloase pentru mai mult timp? Dormi pe o pernă din satin! Faţa de pernă din satin nu îţi va strica coafura. Se va păstra aspectul perfect de cȃrlionţi.

Mara Marushkl

Surse foto:

hairstyles.info

gownsexpress.com