Părul scurt poate fi şi feminin!

O mai veche mentalitate ne-a implementat ideea că părul scurt nu ar fi potrivit chiar oricui, că exprimă o anumită atitudine şi nu tocmai cea mai feminină.

Putem spune că adeptele acestui look au fost puţin nedreptăţite, pentru că părul scurt înseamnă curaj şi îndrăzneală definind femei puternice iar asta nu înseamnă neapărat că nu sunt şi feminine.

Photo via Weheartit.com

Avantajele părului scurt sunt nenumărate. Este mult mai comod, mai uşor de întreţinut. Cu siguranţă dimineaţa ai putea petrece mult mai puţin timp în faţa oglinzii iar riscul că pe parcursul zilei coafura să se modifice este destul de mic.

 Photo via Weheartit.com

Dacă ştii cum să îl porţi, părul scurt poate fi extrem de versatil, trecând cu uşurinţă de la un look rebel pentru o ieşire in club la unul elegant pentru o şedinţă la serviciu.

Norocoasele pe care le avantajează un astfel de hairstyle trebuie să cunoască câteva posibilităţi prin care pot obţine şi o înfăţişare funky dar şi una elegantă, diafană.

 

Photo via Weheartit.com

Părul scurt până la mediu, poate fi feminizat prin câteva bucle laterale , mai ales la tunsorile asimetrice sau cele cu şuviţe mai lungi. Un breton poate avantajă o frunte lată, iar şuviţele în nuanţe calde îţi vor lumina chipul. Linia tunsorii de asemeni poate defini încă din prima clipă stilul abordat. Bobul este ideal pentru persoanele cu forma feţei rotundă, pentru că le va încadra de minune chipul. Părul foarte scurt se potriveşte persoanelor cu pomeţi accentuaţi şi o bărbie ascuţită.

 

Photo via Weheartit.com

În funcţie de context, poţi accentua eleganţa părului scurt şi prin câteva accesorii, clame de păr, agrafe, bentiţe, pălăriuţe, eşarfe înfăşurate în jurul capului lăsând câteva şuviţe afară, sau de ce nu flori naturale prinse cu ace de păr.

Nu uitaţi că  toate acestea merg mână în mână cu outfit-ul şi machiajul care poate avantaja mai mult sau mai puţin ideea de feminitate.

 

Photo via Weheartit.com