Personajele din desene animate care ne fascinează

Ca şi copil dar şi ca adult, m-am bucurat întotdeauna să urmăresc desene animate la televizor. În ultimii ani, ele au evoluat şi nu se mai adresează doar celor mici. Fiecare serie de la televizor este unică şi are un erou principal, restul personajelor gravitând în jurul acestuia.

Există unele desene care au la bază toate personajele principale, după o formulă fixă, la fel ca și personajele galbene, cu capete tubulare, din „The Simpsons”.

Apoi, există unele care sunt la fel de diverse precum o gaşcă de amici formată dintr-un urs, un purcel, un tigru şi un măgar în „Winnie the Pooh”. Principalul lucru de remarcat aici este faptul că toate acestea sunt personaje unice unice.

Crearea desenelor animate pentru copii este o provocare destul de mare, pentru că atenţia celor mici este destul de uşor de abătut. Personajele trebuie să fie cu adevărat memorabile, pentru a îi capta pe copii.

Efectele vizuale şi sunetele sunt extrem de importante, deoarece creatorii desenelor nu se pot baza doar pe umor spiritual pentru a le salva. Copiii nu pot aprecia glumele la fel ca adulții. Fără alte introduceri, vă prezentăm personajele fantastice din desenele animate pentru copii, care sunt o sursă de inspiraţie pentru mulţi artiști în devenire.

Winnie the Pooh

Bazat pe personajul original dezvoltat de A.A. Milne şi adus la viaţă de către Disney, acesta este poate unul dintre cele mai iubite personaje din desene. Winnie the Pooh este un urs micuț și dragălaș. Alături de Piglet, timidul lui prieten, are cele mai adorabile aventuri. Acestora li se alătură Tigger, Eeyore măgarul, Rabbit, Lump Heffalump şi Roo.

Me, Eloise

Bazat pe „Eloise”, seria de cărţi scrisă de Kay Thompson, Eloise este un copil precoce de 6 ani, care locuieşte în hotelul Plaza din New York  şi care explorează viaţa într-o succesiune de aventuri. Cărţile au fost frumos ilustrate şi stilul desenului manual, clasic, îşi continuă seria animată de televiziune.

Rupert Bear, Follow The Magic

Bazat pe personajul clasic introdus de Maria Tourtel în 1920, Rupert Bear, serialul a fost recent restructurat, cu o secvență frumoasă de deschidere, numită „Pe urmele magiei”.

Mr. Men Show

Creat de autorul britanic Roger Hargreaves în anii ’70, Mr. Men Show se bazează  pe cartea   „Mr Men and Little Miss”.

Aceste personaje sunt fantastice, strălucirea lor constă în simplitatea lor. Ele sunt mici pete îndrăznețe de culoare şi de expresie. Cum să nu-ți placă de Miss Naughty sau de Mr. Tickle?

Thomas The Tank Engine

Inspirat de motorul fictiv creat de W.V. Awdry Rev în cărţile Railway series.
Niciunui băiețel nu ar trebui să-i scape fanatismul lui Thomas şi al prietenilor săi.

Aceasta este însuflețirea indusă de locomotiva Thomas şi de colegii săi: Percy, Henry, Murdoch, James, Oliver și Cranky, cu care face curse toată ziua pe insula Sodor și își trăiește aventurile  pe şine.

Spongebob Squarepants

Spongebob a fost creat de animatorul şi biologul marin, Hillenburg Stephen.
Personajul Spongebob este un bucătar, pătrat și galben, la restaurantul lui Krusty Krab de pe fundul oceanului. El trăieşte într-o casă de ananas și își petrece timpul cu Patrik, o stea de mare roz.

Tom & Jerry

Tom și Jerry a fost creat de William Hanna şi de Joseph Barbera pentru Metro-Goldwyn-Mayer, în anii ‘40. Deşi violenți, sunt hazlii și se urmăresc furioși prin casă, unul pe altul, făcând o mulțime de pozne.

Power Puff Girls

Creat de Craig McCracken, fetițele Powerpuff sunt o serie de desene animate americane.
Trei fetiţe de grădiniță care seamănă cu păpuşi drăguţe, japoneze, cu ochii mari, au superputeri şi singura lor misiune este cea de a salva lumea, înainte de culcare!

Micul meu ponei

Există și o serie de  jucării cu acelaşi nume, dezvoltată de gigantul Hasbro. Ponyville este un loc fascinant, plin de soare, unde se întâmplă lucruri magice!

Pocoyo

Pocoyo în spaniolă înseamnă „un pic din mine” şi este o serie superbă cu puţine personaje strălucitoare stabilite într-un spaţiu alb 3D,  fără fundal. Pocoyo, băieţelul, are aventuri uimitoare în acest spaţiu alb, cu prietenii lui Loula, Pato, Elly şi pasărea Sleepy.

Curious George

Inspirat din cărţile lui Margret şi H.A. Rey.
Aceste cărţi fabuloase pentru copii, au fost făcute desene animate. Ele sunt perfecte pentru minţile tinere și curioase.

Clifford

O serie de desene animate, inspirate din cărţile despre „Marele câine roșu” de Norman Bridwell, publicat pentru prima oară în 1963.
Emily Elizabeth primește un animal mic și, spre surprinderea ei, acesta crește şi devine un câine roşu gigant. Este un personaj memorabil pe care copiii îl iubesc și poveștile sunt geniale.

Courage the Cowardly Dog

Este un desen animat american, creat de John R. Dilworth, pentru legendarul Cartoon Network. Acţiunea gravitează în jurul unul câine roz, antropomorf, pe nume Courage, care locuieşte „în mijlocul lui Nicăieri, Texas”, împreună cu stăpânii săi, Muriel şi Eustace Bagge, un cuplu de fermieri în vârstă. În existenţa lui Courage se petrec lucruri de necrezut.

Lista desenelor animate fascinante ar putea să continue la infinit, pentru că apar personaje noi aproape în fiecare an, ceea ce dovedeşte, odată în plus, fantezia nelimitată a creatorilor şi faptul că niciodată nu ne vom pierde sufletul de copil, nu-i aşa?

Andreea Georgiana Cristea

 

Surse foto:

desene-vechi.blogspot.ro

ttte.wikia.com

summertvwriting2011.wordpress.com