Rochii în tendinţe, primavară-vară 2012

Sezonul cald se apropie şi aduce cu ea noi piese în garderoba oricărei femei. O astfel de piesa adorată este rochia, iar designerii, cunoscând importanța acesteia, au combinat forme şi culori pentru că noi să ne bucurăm, odată în plus, de venirea anotimpului cald.

Anul acesta putem alege dintr-o multitudine de modele, materialele cel mai des folosite fiind taftaua, organza, dantela, materialele satinate şi cele semi-transparente.

Vă prezentăm, în continuare, o scurtă trecere în revistă a celor mai reprezentative modele de rochii din sezonul acesta.

Rochia maxi-vaporoasă

Confecţionată din tafta, organza, mătase ori alte materiale fluide, rochia maxi este un must have al acestei veri. Este o rochie feminină şi are avantajul că se potriveşte oricui, indiferent de silueta. În ceea ce priveşte imprimeurile, putem alege buline, flori sau chiar animal print.

Rochie H&M

Rochia mini

Fie că ieşi în oraş cu prietenele, fie că mergi la o petrecere, rochia mini este o alegere perfectă, putând fi asortată cu un sacou, pentru un plus de elegantă.

Rochie Bershka

Rochia midi

Stilul midi se referă la rochiile de lungime medie, perfecte pentru acelea dintre noi care nu se simt confortabil într-o rochie prea scurtă. Ele pot fi purtate atât că vestimentaţie office cât şi cu ocazia unui eveniment, datorită croielii clasice în linii drepte.

Rochie H&M

Rochia în culori metalice

Dacă în sezonul rece ai ales piese în culorile auriu sau argintiu, vara asta culorile metalizate sunt în trend, fie că este vorba despre albastru intens, verde smarald sau alb metalizat. Acest tip de rochie este perfectă dacă plănuieşti să atragi privirile tuturor, la un eveniment sofisticat.

Rochie Bershka

Rochia asimetrică

Trendul asimetric s-a extins şi în cazul rochiţelor, după ce anul trecut ne-au fermecat sacourile şi cămăşile asimetrice. Acestea sunt mai scurte în faţă şi mai lungi la spate şi le poţi asorta cu uşurinţă accesorii masive pentru un look ceva mai rebel.

Rochii New Look

Rochia florală

Rochia cu imprimeu floral rămâne în trend şi anul acesta, oferind un aspect feminin, romantic, tineresc.

Rochii New Look

Rochia cu dantelă

La fel de romantică şi uneori cu aspect vintage, rochia cu dantelă îţi scoate în evidenţă feminitatea, pentru că subliniază trăsăturile fine şi are o eleganță aparte.

Rochie H&M

Rochia cu volane (peplum)

Deşi caracteristica anilor ’80, rochia peplum este în tendinţe şi anul acesta. Avantajul acestui model este acela că subliniază talia. Rochia peplum a suferit nenumărate modificări de-a lungul timpului, renăscând în noi forme pline de originalitate.


Rochie Zara

Monica Opincariu