Peștele în alimentația copilului

 

Alimentația copilului trebuie diversificată, odată cu trecerea timpului. Peștele este un aliment ușor de digerat și foarte nutritiv, fiind o sursă de proteine de calitatea I. Acesta conține toti aminoacizii esentiali, de la vitaminele A, D, E și B12, până la minerale precum fosfor, iod si potasiu.

Capture232312

 

Carnea de pește conține cantități importante de calciu, iar asta înseamnă oase puternice și dantură sănătoasă. Peștele la conservă poate fi introdus în alimentația celor mici începand cu 5-6 ani. Încearcă fileurile de hering sau macrou de la Eva, preparate din cele mai bune părți ale peștelui. Acestea conțin proteine ușor de digerat, superioare celor din alte tipuri de carne, fiind bogate în acizi grasi esențiali Omega 3, vitaminele A, D, E, B12, dar și minerale precum potasiu, fier, iod, fosfor și seleniu.  Asociat cu câteva legume sau cu puțin orez brun, se poate crea o mâncare simplă, sănătoasă și cu aspect apetisant, care să atragă atenția celui mic și să îi stârnească pofta de mâncare.

Lasă un răspuns