Piscinele care te lasă cu gura căscată

Când te gândești la o piscină, primul sentiment care te cuprinde este cel de relaxare, apoi cel de dragoste pentru apă, extravaganţă şi lux.

Merită să urmăreşti tot ceea ce au putut imagina şi crea designerii, arhitecţii şi specialiştii, pentru că piscinele acestea îţi vor demonstra originalitatea lor nelimitată.

Cele mai spectaculoase piscine ale lumii, par colțuri de Paradis. Design-ul te lasă fără suflare. Locurile acestea dau un sens nou chiar și conceptului de înot. Fie că este vorba despre amplasare, concept sau dimensiuni, aceste piscine sunt mai mult decât nişte simple spaţii închise, pline cu apă şi destinate înotului. Pe acestea nu le-ai putea uita, dacă vei avea ocazia să le testezi. 

Iată câteva dintre cele mai exclusiviste exemple din întreaga lume:

Rangali Island, Insulele Maldive

Cuvintele sunt, cu siguranţă, de prisos. Imaginaţia designerilor întrece orice limită. Piscina este amplasată la marginea Oceanului, iar tu ai impresia că faci baie chiar în el, mai ales din cauza apei debordante. Iată cum arată locul acesta special.

Piscina Gellert, Budapesta, Ungaria

Un alt paradis acvatic este complexul Gellert care pare să semene mai degrabă cu o catedrală decât cu o piscină. Arhitecţii şi designerii si-au întrecut limitele. Îţi doreşti să ai partea de relaxare şi voie bună într-o zi mohorâtă? Află că temperatura apei depaseste 40°C, aşa că, daca se întâmplă să fii în Budapesta într-o astfel de zi, poţi să îţi petreci timpul în mijlocul unui success al design-ului.

San Alfonso del Mar, Algarrobo, Chile

Această piscină este cea mai mare din lume, ca suprafaţă, dar şi una dintre cele mai spectaculoase, din punctul de vedere al design-ului. Apa din această piscină este pompată direct din Oceanul Pacific, după care este filtrată şi tratată. Piscina este pur şi simplu uimitoare, forma foarte atrăgătoare, iar turiştii nu vor mai ieşi ore întregi din apă, cu siguranţă. Te vei elibera de stres doar privind Oceanul.

Piscina rosie, Ko-Samui, Thailanda

Eleganţă, lux şi confort sunt doar câteva dintre adjectivele care îţi trec prin minte atunci când vezi piscine roşie din Thailanda. Este faimoasă prin culoarea ei repetată obsesiv în tot ce aparţine respectivului loc: gresia piscine, umbreluţele, mesele terasei etc.

Piscina Icebergs, Sydney, Australia

Icebergs se află pe faimoasa plajă din Australia, Blondi Beach. Minunata piscină este în aer liber, chiar la marginea Oceanului. Cu puţin noroc, poţi admira liniştit valurile ce se sparg de marginea acesteia.

Ai vrea să ai asemenea piscine la tine acasă?

Mădălina Tătaru