Plăcintă cu îngheţată

Ingrediente:

– o cană jumătate de biscuiţi zdrobiţi

– un sfert de linguriţă de sare

– 60 grame ciocolată neîndulcită

– o jumătate de lingură de vanilie

– 6 linguri de apă

– o cutie de îngheţată cu ciocolată

– o jumătate de cană de zahăr + 2 linguri

– 7 linguri de unt

Mod de preparare

Se încălzeşte cuptorul, iar în timpul acesta se pregăteşte crusta. Într-un bol se amestecă resturile de biscuiţi, 4 linguri de unt şi 2 linguri de zahăr. Amestecul se pune într-o tavă de plăcintă, inclusiv pe margini. Se lasă în cuptor timp de 5 minute apoi se scoate şi se lasă la răcit. În acest timp se prepară umplutura.

Se aşează o tigaie ceva mai înaltă pe ochiul de aragaz, dat la foc mediu şi se adaugă ciocolata, apa, jumătatea de cană de zahăr, 3 linguri de unt şi sare. Se amestecă constant până ce se topeşte ciocolata, apoi se mai lasă pe foc până ce amestecul se întăreşte (în timpul acesta se amestecă în mod constant).

Se pune amestecul în crustă şi apoi se lasă la frigider timp de o oră. Apoi se scoate şi se adaugă îngheţata. Se lasă la congelator cel puţin 2 ore.

 Cristina Mîrzoi

Sursa: iVillage.com