Pleci în călătorie cu familia. Ai nevoie de tehnologie?

Vacanța și, în general, călătoriile sunt menite să te deconecteze de la rutină dar și de la tehnolgia modernă. Poți să te relaxezi fără  e-mail, voice mail, poştă. Bine, nu îți cere nimeni să pleci la drum fără telefonul mobil, GPS-ul și, poate, un MP3 player. Acestea sunt chiar necesare.

Se întâmplă să te găsești într-o mare dilemă: câtă tehnologie vei lua cu tine în vacanță, în special în acel gen de vacanță mai lungă, care include și camping?

Ultimul lucru pe care ai vrea să îl auzi atunci când stai în jurul focului de tabără, este semnalul sonor al unui dispozitiv portabil.

Se poate întâmpla ca, atunci când le povestești celor mici despre cât de deconectat de lume erai în perioada copilăriei tale, sau a tinereții, ei să te privească ușor nedumeriți.

Ai putea să fii prima persoană care să pledeze pentru existența internetului, în viața de zi cu zi, datorită necesității.

Îți plac și gadgeturile și laptopul, chiar și ușoara dependență pe care aceste obiecte ți-o dau. Dar vei recunoaște, pe de altă parte, și valoarea momentelor în care, pur și simplu, oprești calculatorul, renunți la gadgetul preferat și te plimbi prin natură.

Avem nevoie cu toţii de timp pentru a asculta, de exemplu, zumzetul unor insecte ce zboară în căutarea partenerul, decât zumzetul electronic al unui monitor!

Dacă te vei bucura pentru că ai descoperit internet wireless într-un hotel, gândește-te totuși, de ce ai plecat în vacanță. Să pierzi o noapte pe internet, se va dovedi un lucru stresant a doua zi, când cei mici te vor ruga să alergi cu ei în natură, sau să organizați un picnic, iar tu vei fi lipsit de energie.

Vacanţele sunt făcute pentru a fi împreună, nicidecum pentru a vă ascunde în spatele căştilor ataşate unui dispozitiv electronic.

„Plictisitoarea” după-amiază in apropiere de zona de camping, se poate transforme într-o oportunitate de a face ceva distractiv, de a explora și de a învăța ceva nou, nu de a începe imediat să vizionezi un DVD în maşină.

După câteva zile, vei reuși să te acomodezi cu această existență, aparent, de modă veche ceea ce va deveni confortabil să te lipsești de tehnologie. Explică-le copiilor că, uneori, momentele de acest fel sunt necesare, pentru că oamenii trebuie să se cunoască și să socializeze în realitate.

Povestește-le lucruri și întâmplări care să excludă tehnologia modernă, inspiră-te din natură, din sunetele și imaginile pe care aceasta ți le pune pe tavă, și care pot valora mai mult decât niște fotografii in format digital.

Angrenați-vă în activități plăcute, în jocuri, în excursii la pas, sau mini-expediții care să vă trezească interesul pentru un stil de viața mai sănătos, mai liber, dincolo de lumea virtuală a jocurilor pe computer, sau a chat-ului cu prietenii, pe Facebook.

Utilizare judicioasă

Totuși, nu uita că tehnologia îți aduce unele avantaje, chiar şi în perioada vacanţei. Un telefon mobil poate fi un colac de salvare în caz de urgenţă, în timp ce GPS-ul nu vă va lăsa să vă rătăciți.

Poți să pariezi că, după cel mult, zece zile fără acces la tehnologie, cei mici nici să nu își mai amintească să întrebe de ea, în orice caz, nu îi vor simți deloc lipsa.

Sursa foto:

ngpowereu.com