Portobello Stradale

 Magazinul-atelier Portobello, împreună cu Peroni Nastro Azzurro  s-au reunit  și în această toamnă, iar aseara am la o petrecere cochetă, desprinsă parcă din povestea Bucureștiului de altă dată.

Atelierul Portobello este un magazin  simplu, discret, cu o poveste si un concept bine definite, unde hainele sunt lucrate manual, in serie limitata. 

portobello-transfer_RO-03jun-08dbc8

Materialele folosite sunt toate naturale: bumbac, matase, lana. Principalul articol vestimentar este tricoul simplu de bumbac,  pe care il poarta oricine, oricand, dar si cateva rochii, fuste, jachete, care pot fi usor adaptate in functie de personalitatea fiecaruia, de ocazie in care sunt purtate (de zi, seara, birou, etc) si indiferent de anotimp.

portobello-indoor

Un alt element important al conceptului este faptul ca articolele sunt produse la vedere de catre doamna modista, in acelasi spatiu unde sunt si vandute, in serii mici. Diferenta fata de o croitorie obisnuita este ca nu se fac haine pe comanda, dar pot fi adaptate in functie de dimensiunile si dorintele clientilor.

1371529_10200847500773885_195463773_n

Nadia Popescu, proprietara magazinului: “Ideea acestui “atelier-magazin” e simpla. Am vrut sa ma implic intr-un proiect, singura, de la inceput pana la sfarsit, de la amenajarea spatiului, proiectarea mobilierului, etichete, pungi, pana la alegerea materialelor, schitarea hainelor si grafica de pe tricouri (eu fiind de fapt graphic designer si interior designer). Nu pot spune ca am fost vreodata fascinata de moda si nici nu numesc ceea ce fac creatie de moda. Ci doar un mod de exprimare artistica, prin care vreau sa ofer ceva nou, ce mi s-a parut ca lipseste in Bucuresti: un segment cu produse foarte simple, in general tricouri, dar si cateva rochii, fuste, jachete, care pot fi usor adaptate in functie de personalitatea fiecaruia, de ocazie (de zi, seara, birou, etc) si indiferent de anotimp.

1383380_10200848797606305_1360740167_n

Materialele folosite sunt toate naturale: bumbac, matase, lana. Principalul articol vestimentar de la care am plecat este tricoul simplu de bumbac, pe care il poarta oricine si oricand si care mi se pare greu de gasit. Ori este ieftin si de calitate indoielnica, ori este produs de vreun brand celebru si atunci este foarte scump. Un alt element important al conceptului este faptul ca articolele sunt produse la vedere, in acelasi spatiu unde sunt si vandute, in serii mici, nu importate si vandute pe banda rulanta. Diferenta fata de o croitorie obisnuita este ca nu se fac haine pe comanda, dar pot fi adaptate in functie de dimensiunile si dorintele clientilor. Omul de baza in acest mic angrenaj este doamna “modista”, cea care produce tiparele, croieste si apoi coase produsele, cea care reuseste sa transforme ideile in realitate. In concluzie, as putea adauga ca Portobello nu este doar o afacere sau o manifestare artistica, ci si proiectul meu de suflet.”

Unde: Strada 1-3 Ceașcu, Lângă Ateneul Român

http://www.portobello.ro/