Poţi fi un şef dur fără să întreci măsura?

Vrei ca angajaţii să dea ce au mai bun însă există o linie foarte fină între a fi un şef dur cu aşteptări mari şi între a fi un nemernic necruţător. Pentru a nu depăşi această limită, te sfătuim să respecţi câteva reguli simple.

Apreciază stilurile de lucru diferite. Fă-te înţeles în ceea ce priveşte rezultatele pe care le aştepţi, dar nu crea un conflict doar pentru că angajatul are un stil de lucru diferit, în a obţine aceleaşi rezultate. Dacă modul în care o face este eficient, dă-i libertatea de a dezvolta soluţii proprii şi lasă-l să le valorifice. Dacă tu îi spui “Nu vreau să faci în niciun alt mod decât în felul în care îţi arăt eu!”, prin această atitudine intră în acţiune latura şefului nesimţit.

Oferă angajaţilor un scop. Liderii de afaceri trebuie să ofere angajaţilor un motiv pentru a le păsa de afacere. Angajaţii trebuie să înţeleagă  faptul că se află în afacerea respectivă pentru a servi unui scop. De exemplu, dacă vinzi piese pentru maşini o faci pentru că cineva are nevoie de ele. Clarificarea motivului de ansamblu pentru care angajaţii tăi lucrează îi va ajuta pe aceştia să se concentreze şi să ramână devotaţi, chiar şi atunci când cererinţele tale sunt mari.

Recunoaşte un lucru bine făcut. Dacă ai stabilit obiective riguroase sau ai aşteptări prea mari, pe care angajaţii trebuie să le îndeplinească, apreciază şi recunoaşte tot timpul succesul. Include-ţi aşteptările în manuale, materiale de instruire pentru angajaţi sau fişe ce conţin descrieri şi obiective ale job-ului. Efectuează testări periodice ale personalului şi asigură-te că scopul a fost atins sau, după caz, angajaţii au fost atât de performanţi încât l-au depăşit. Este dovedit că recunoşterea unui lucru bine făcut, creşte motivaţia.

Fii respectuos. Indiferent de cât de exigent eşti, tratează-ţi angajaţii cu respect. Pentru a spune adevărul este nevoie de curaj, însă acest lucru trebuie să se facă într-o manieră care să nu-i lezeze pe angajaţi. Asta înseamnă evitarea stilului de comunicare distructiv, cum ar fi ţipete şi insulte. Comportamentul exploziv sau nechibzuit dăunează productivităţii şi cel mai probabil îţi va crea dificultăţi în a-ţi păstra cei mai buni angajaţi.

Georgiana Dana Zamfir

Sursa foto: positivebalance.co.nz