Vine frigul şi noi avem nevoie de cât mai multe motive de a găti reţete delicioase şi dulci. Prăjitura aceasta este perfectă pentru un surplus de energie în dimineţile leneşe, numai bun ca să ne trezim si să ne apucăm de treabă.
Ingrediente:
- 1 lingură de pudră de espresso
- 1 lingură de apă fiartă
- 1 pachet de unt nesărat la temperatura camerei
- 2/3 cană de zahăr
- ½ lingură vanilie
- 2 căni de făină
- 100g ciocolată rasă sau ¾ de cană de fulgi de ciocolată
Modalitate de preparare
- Se dizolvă pudra de espresso în apa fiartă.
- Se bate untul şi zahărul la mixer timp de 3 minute la viteză medie.
- Se adaugă vanilia şi espresso-ul şi apoi se lasă mixerul la o viteză mică
- Se pune făina în compoziţie şi se încorporează împreună cu ciocolata.
- Amestecul rezultat se pune într-o pungă cu fermoar şi se întinde până la o dimensiune dorită.
- După aceea se închide fermoarul pungii şi se lasă la frigider timp de cel puţin 2 ore.
- Se preîncălzeşte cuptorul la 160C.
- Se scoate aluatul îngheţat din frigider şi se taie în bucăţele.
- Se bagă la cuptor timp de 18-20 de minute.
Sursă foto: userealbutter.com