Prăjituri cu espresso şi fulgi de ciocolată

Vine frigul şi noi avem nevoie de cât mai multe motive de a găti reţete delicioase şi dulci. Prăjitura aceasta este perfectă pentru un surplus de energie în dimineţile leneşe, numai bun ca să ne trezim si să ne apucăm de treabă.

Ingrediente:

  1. 1 lingură de  pudră de espresso
  2. 1 lingură de apă fiartă
  3. 1 pachet de unt nesărat la temperatura camerei
  4. 2/3 cană de zahăr
  5. ½ lingură vanilie
  6. 2 căni de făină
  7. 100g ciocolată rasă sau  ¾ de cană de fulgi de ciocolată

Modalitate de preparare

  1. Se dizolvă pudra de espresso în apa fiartă.
  2. Se bate untul şi zahărul la mixer timp de 3 minute la viteză medie.
  3. Se adaugă vanilia şi espresso-ul şi apoi se lasă mixerul la o viteză mică
  4. Se pune făina în compoziţie şi se încorporează împreună cu ciocolata.
  5. Amestecul rezultat se pune într-o pungă cu fermoar şi se întinde până la o dimensiune dorită.
  6. După aceea se închide fermoarul pungii şi se lasă la frigider timp de cel puţin 2 ore.
  7. Se preîncălzeşte cuptorul la 160C.
  8. Se scoate aluatul îngheţat din frigider şi se taie în bucăţele.
  9. Se bagă la cuptor timp de 18-20 de minute.

Sursă foto: userealbutter.com