Prepară-ţi acasă loţiunea de corp!

Cremele şi loţiunile de corp pe care le găsim în comerţ, în ciuda reclamelor, nu reuşesc să dea toate rezultatele promise. Multe dintre acestea au efecte doar pe moment, unele nu hidratează suficient şi să nu mai vorbim despre toate substanţele pe care le au în compoziţie.

Photo via buzzle.com

Tratamentele naturale însă, au dat dintotdeauna cele mai bune rezultate indiferent de situaţie. Merită să încerci măcar o dată să îţi faci propria loţiune de corp acasă…şi nu! Nu trebuie să ai cine ştie ce laborator chimic. Este suficient să ai timpul şi răbdarea de a sta în bucătărie să faci câteva amestecuri miraculoase.

Toate incredientele despre care vom vorbi se pot găsi în farmaciile naturiste  sau e foarte posibil să le aveţi deja.

Photo via buzzle.com

Dacă tot vorbeam de hidratare, pentru a face un ulei blând şi parfumat pentru corpul tău îţi recomandăm să amesteci uşor 30ml de ulei de măsline extravirgin, 30ml de ulei de avocado şi 30ml de ulei de germeni de grâu. După folosire amestecul poate fi păstrat într-o sticluţă în frigider, pentru a-l scoate din nou după fiecare baie. Dacă îl vei aplica pe pielea umedă în doar câteva săptămâni vei putea observa schimbări pe care cremele din comerţ nu ţi le-ar fi putut oferi în ani buni.

Photo via buzzle.com

O cremă de corp hrănitoare poţi realiza din 4 linguri de ceară de albine, 2 linguri de unt de mango, 8 linguri ulei de nucă de cocos, 10 picături de ulei esenţial de morcov pe care le amesteci într-o baie de apă călduţă. Aplică apoi acest amestec pe piele şi lasă-l să acţioneze. Acesta reface elasticitatea pielii şi previne îmbătrânirea epidermei.

Poate fi folosit şi sub formă de scrub dacă adăugi în amestec şi o lingura de nucă de cocos uscată.

Photo via buzzle.com

Iarna avem nevoie de o hidratare puternică şi adesea pielea uscată devine foarte sensibilă. Prepară-ţi o loţiune de corp pentru a-i veni în ajutor.

Îţi trebuie 3 linguri de apă de trandafiri, 3 linguri de glicerină, 1 lingura de ulei de migdale , 1 linguriţă ulei de jojoba, 1 linguriţă ulei de germeni de grâu. Amestecă toate acestea într-un borcan şi păstrează-l în frigider, aplicată zilnic chiar şi pe faţă, ea lasă pielea moale şi tonifiata.