Prepară-ţi măşti pentru faţă din fructe!

Orice femeie ştie că trebuie să îşi păstreze tinereţea pielii. Tenul este primul contact vizual pe care îl avem cu ceilalţi, el ne poate trăda vârstă, poate sugera o zi grea de muncă, oboseală sau din contră, jovialitate şi stări sufleteşti trăite. Şi cum să ne îngrijim mai bine tenul, dacă nu cu creme şi produse de frumuseţe? Greşit! Tenul merită un răsfăţ super-sanatos şi de efect: măştile de fructe.

Masca facială de fructe a fost mereu printre preferatele metode de îngrijire a tenului, acasă. Ingredientele sunt proaspete, bine alese, cu efect imediat asupra pielii: ele pot curăţa, hidrata sau strânge porii, în special pentru că fructele sunt binecunoscute pentru puterile lor antioxidante, astringente sau hrănitoare. Şi mai ales, măştile de fructe au efecte relaxante asupra întregului organism!.

Înainte de a aplica orice mască facială:

Trebuie să ai tenul şi gâtul proaspăt spălate. Demachiază-te, dacă ai reziduuri cosmetice de peste zi, îndepărtează orice urmă de cremă, loţiune, orice şi usucă-ţi tenul cu un prosop. Ideal ar fi ca, înainte de a aplica orice mască, să fi făcut o baie cu aburi sau un duş fierbinte care să deschidă porii. Astfel, măştile vor avea efect mult mai pronunţat.

Vara, tenul este predispus la razele UV şi la probleme de sănătate care erup imediat. Alimentaţia proastă, stresul, oboseala sau igiena inadecvată se resimt imediat şi ies la iveală prin toţi porii feţei. Îţi venim în ajutor însă cu măşti delicioase pentru pielea feţei şi a gâtului.

Mască din mere şi salvie – mix de enzime şi elemente hrănitoare

Ai nevoie de: un măr tăiat în sferturi, două linguri de miere şi jumătate de linguriţă de salvie.

Bucăţelele de măr trebuie pasate bine, înainte de să fie amestecate cu mierea şi cu salvia ţinute la frigider timp de 10 minute. Mixtura rezultată din amestec se aplică pe faţă, până când mierea devine lipicioasă, în mod vizibil. Se lasă la acţionat timp de 30 de minute, după care se clăteşte cu apă rece.

Masca de citrice – mix de vitamine energizante şi antioxidanţi

Lămâia, în special, conţine multă vitamina C, acid citric şi alţi nutrienţi pentru o piele frumoasă. Datorită acidului, are efect astringent asupra porilor dilataţi, iluminând tenul şi oferindu-i un look mai curat şi fân.

Ai nevoie de: un lime, un grepfruit, o lămâie, o portocală, două linguri de făină de grâu.

Pentru eficienţa maximă, este bine să le foloseşti pe toate pentru masca facială. Stoarce fiecare fruct şi amesteca sucul rezultat cu două linguri de făină, pentru a omegeniza mixtura.

În momentul în care crezi că este destul de omogenă, aplic-o pe ten şi las-o să acţioneze 15-20 de minute, după care clăteşte uşor cu apă caldă. Citricele au, în general, efect astringent, dacă ai tenul sensibil, alege un alt tip de mască de fructe pentru tipul tău de piele.

Masca de cireşe şi miere – efect de albire, pentru toate tipurile de ten

Ai nevoie de: cinci cireşe cărnoase, fără sâmburi, o linguriţă de miere şi puţină apă curată.
Pasează cireşele cât de bine poţi, după care adăugă linguriţă de miere şi apă. Amestecă bine-bine, până devine o pastă omogenă.

Aplică în strat egal pe faţă şi pe gât şi lasă 15 minute să îşi facă efectul. Evită zona buzelor şi a ochilor. Aceasta mască de fructe are efect de albire şi se potriveşte tuturor tipurilor de ten.

Masca facială de kiwi – cea mai bună alegere pentru hidratare şi hrănire a pielii

Kiwi este una dintre cele mai bune alegeri, când vine vorba de hidratare intensă şi de hrănire a tenului uscat. Este cel mai bogat fruct în vitamina C şi acid citric, vitaminele A şi E. Acţionează ca un tratament de rejuvenare, strânge porii şi curăţă impurităţile tenului gras, spre exemplu. Sucul din kiwi este foarte bun şi pentru circulaţie.

Ai nevoie de: 1 gălbenuş de ou, 1 lingura de suc de kiwi, 1 lingura de ulei de măsline.

Amestecă ingredientele bine şi aplică mixtura pe faţă. Lasă timp de 10-15 minute şi apoi curăţă cu un şerveţel delicat.

Şi nu uita de îngrijirea ochilor: tradiţionalele felii de castravete puse pe pleoape au efect garantat!

Andreea Enea

Surse foto:

queens8.blogspot.ro

east-beauty.net