Reţeta zilei: Fasole verde scazuta cu pui

Aveti nevoie de :

  • 500 gr fasole verde
  • 1 ceapa medie
  • 2 rosii mari
  • sare,piper
  • 3 felii piept de pui
  • apa
  • 1 lingura unt

Se prepara astfel:
  • spalati si curatati fasolea de codite si o taiati marime potrivita
  • curatati si taiati marunt ceapa
  • cu cutitul apasati usor coaja rosiilor astfel incat aceasta sa se deprinda mai usor si maruntiti rosiile
  • intr-o oala puneti untul la topit apoi adaugati ceapa taiata marunt sa se caleasca 1-2 minute
  • adaugati apoi rosiile taiate si ele marunt
  • dupa cateva minute adaugati fasolea si acoperiti apoi cu apa si lasati totul sa fiarba la foc mic

  • incingeti o tigaie (eu am folosit una grill) si prajiti pieptul de pui sarat si piperat in prealabil
  • taiati pieptul in bucati si apoi il adaugati peste fasolea care fierbe

  • mai lasati totul pe foc aproximativ 20 minute (incercati daca fasolea e fiarta atunci totul e bun de servit)
  • sarati si piperati la sfarsit si mai lasati oala pe foc inca 2-3 minute
  • serviti mancarea de fasole cu un ardei iute langa si cu o paine buna de casa

Blog de sotie fericita

http://sotiefericita.blogspot.ro/