Profesionistul de joi: Karl Lagerfeld

Karl Lagerfeld este unul dintre cei mai influenţi creatori de modă contemporani. Acesta se dedică însă şi altor activităţi precum literatura, ilustraţiile de cărţi, fotografia şi crearea parfumurilor. Pe lângă propria casă de modă, intitulată Karl, acesta a colaborat şi cu alte case celebre precum Chanel, Valentino, Chloe şi Fendi.

Şi-a început cariera ca „ucenic” al designer-ului Pierre Balmain, după ce a obţinut locul doi la un concurs de modă, primul loc fiind obţinut de Yves Saint-Laurent. Lagerfel este un personaj controversat, acesta având de-a lungul timpului mai multe altercaţii cu diverse celebrităţi sau cu P.E.T.A. Deşi creează haine de blană pentru Fendi, nu poartă în viața de zi cu zi, blană. Este vegetarian și este un mare iubitor de pisici.

În ciuda controverselor, Karl este un personaj unic în moda internaţională datorită criticii sale dure, a gusturilor pretenţioase şi a pasiunii pentru literatură. Creatorul de modă a declarat că preferă modelele cu o talie subţire, frumuseţea naturală şi eleganţa prin simplitate. Acesta susţine că foarte multe creaţii poartă amprenta primilor ani din cariera lui Coco Chanel, deoarece ea se manifesta într-un mod rebel, ce sfida convenţiile rigide ale modei feminine.

Cristina Mîrzoi