Profesionistul de marti: Chris Forsey- artist plastic

Şi-a început cariera ca ilustrator în studioul unui editor, după ce a terminat cursurile de  artă şi grafică din Bristol. Este pictor autodidact specializat în acuarelă. A avut numeroase expoziţii, dintre care cele mai importante au fost cele organizate în colaborare cu Societatea Regală de Acuarelă şi cu Institutul Regal al Pictorilor de Acuarelă. Este profesor de pictură şi predă ore de pictură în Surrey, Sussex, precum şi în insulele greceşti. De asemenea, oferă demonstraţii live şi informative pentru socetăţi de artă şi grupuri din sud-estul Angliei.

În mod regulat îşi reevaluează stilul şi tehnica, având o abordare mixtă, prin combinarea acuarelei cu acrilic, pastel şi guaşă. Este specializat în peisaje şi explorează teme precum omul alături de natură. Este inspirat de imaginea costei englezeşti a mării Mediterane şi viaţa de cafenea şi încearcă să surprindă spiritul unui loc la un anumit moment-dat, anotimp sau oră din zi.

A fost distins cu prestigiosul Premiul F. Donald Blake pentru acuarelă contemporană în primăvara anului 2006 la galeria Lincoln Joyce şi cu premiul memorial Matt Bruce pentru lumină şi culoare în cadrul expoziţiei din 2007.

Sursă foto: www.chrisforsey.com