Profesionistul de marti: Quentin Tarantino

Quentin Tarantino s-a născut pe 27 martie 1963 și este un regizor de film, producator, scenarist și actor american. Începând în anii 1990 ca realizator de film independent, până în prezent el a fost distins  cu numeroase premii printre care un premiu al Academiei, un Glob de Aur, un premiu BAFTA si Palme d’Or și a fost nominalizat pentru un premiu Emmy și Grammy.

Nascut in Knoxville, Tennessee, Tarantino a fost de mic un fan avid de film. Cariera sa a început la sfârșitul anilor 1980, când a scris si regizat Data nasterii a clui mai bun prieten al meu. Scenariul acestuia a constituit baza pentru True Romance. La începutul anilor 1990, el a început cariera ca realizator de film independent, cu filme care utilizează povești neliniare și estetizare a violenței. Printre filmele sale se numără Reservoir Dogs (1992), Pulp Fiction (1994), Jackie Brown (1997), Kill Bill (2003, 2004), Death Proof (2007), Inglourious Basterds (2009), precum și Django Unchained(2012).
Filmele sale sunt, în general, caracterizate de influențe stilistice din Grindhouse, kung fu, si filme occidentale. Tarantino, de asemenea, colaboreaza frecvent cu prietenul său și regizorul Robert Rodriguez colegii.

Sursă foto: www.cinemarx.ro