Profesionistul zilei- Christian Louboutin

O figură importantă în lumea modei o reprezintă Christian Louboutin, designer-ul care a făcut picioarele fashionistelor de pretutindeni să iasă din banal. Modelele lui sunt de actualitate, fiind potrivite pentru toate categoriile de vârstă.

Louboutin s-a născut în Paris, în 1963. Pasiunea lui pentru pantofi a început dintr-un accident, când, în timpul unei vizite la muzeu, a observat un semn care interzicea accesul cu pantofi cu toc în muzeu. A fost fascinat pe loc şi nu a durat mult până când a început să deseneze propriile schiţe.

După ce a lucrat ca freelancer, la începutul anilor 90 şi-a deschis propriul magazin în Paris. Viziunea artistică şi sexy a pantofilor roşii, au făcut-o pe Prinţesa Carolina de Monaco să devină unul din primii săi clienţi. Ulterior, Madonna i-a purtat creaţiile în concerte, prezentându-l pe Loboutin întregii lumi.

Louboutin spune despre găsirea inspiraţiei: „Deseori mă gândesc la o curtezană trăindu-şi viaţa la circ”.

Cu această viziune, Louboutin a devenit unul dintre cei mai apreciaţi designeri de pantofi, îndrăgit de vedetele de pretutindeni şi nu numai, având vânzări în jurul a 500000 de perechi de pantofi anual.

Laura Banciu

 

 

Foto: www.vougue.co.uk