Profesionistul zilei: Kathleen Lolley

Kathleen Lolley este o artistă din Statele Unite ale Americii care creează o artă inspirată de poveşti. Pe lângă picturi şi scurt-metraje, Kathleen realizează şi diverse decoraţii, precum magneţi de frigider, insigne, felicitări, diverse accesorii, sculpturi din lemn dar şi benzi desenate.

Natura este elementul principal al creaţiilor sale, majoritatea secenelor din tablouri fiind reprezentări ale elementelor nocturne magice. Arta ei este reprezentată de creaturi fantastice, rupte din basmele clasice. Stilul abordat de artistă este cel suprarealist, încoporând diverse elemente de magie şi vise abstracte.

În ciuda abundenţei detaliilor mistice şi înfricoşătoare din basmelor, Kathleen reuşeşte să menţină un echilibru între frumuseţea naturală şi vraja hipnotică a creaturilor nocturne.

Aspectul personajelor redă autenticitatea poveştilor din popor. Kathleen a preluat multe din temele fraţilor Grimm.

Lolley este de părere că toate basmele au o parte întunecată, pe care o descoperim pe măsură ce creştem şi, din acest motiv, multe poveşti nu au fost scrise pentru a fi citite copiilor înainte de culcare ci sunt, mai degrabă, fabule pentru adulţi. Unul dintre motivele des întâlnite în creaţiile sale este bufniţa, un simbol al misterului şi al înţelepciunii.

Cristina Mîrzoi