Profesionistul zilei: Bill Gates

Numele Bill Gates este arhicunoscut în întreaga lume; pe lângă faptul că este co-fondatorul Microsoft şi unul dintre cei mai bogaţi oameni ai lumii, Bill Gates este cunoscut mai ales ca fiind un inovator. Bill Gates este o figură controversată în lumea IT, fiind deopotrivă admirat, dar şi criticat de către specialişti. Cu toate acestea, este considerat una dintre cele mai influente persoane ale perioadei contemporane.

Interesul pentru calculatoare a apărut în clasa a 8-a, însă după finalizarea liceului a aplicat la Universitatea Harvard pentru o carieră în Drept. Pasiunea sa pentru calculatoare nu a dispărut şi astfel, împreună cu prietenul său Paul Allen a înfinţat firma Microsoft, renunţând la studiile de la Harvard. Gates avea o strategie atipică de a-şi motiva angajaţii, încurajându-i să adopte o ţinută cât mai confortabilă, uneori pijamale şi papuci, deoarece de multe ori aceştia dormeau la birou şi se trezeau a doua zi pentru a continua treaba. Ulterior, firma a început să facă profit,ajungându-se la performaţele de astăzi.

Bill Gates este cunoscut ca fiind un mare filantrop prin contribuţiile sale imense aduse cercetării în cadrul sănătăţii. Fundaţia Bill&Melinda Gates este cea mai mare instituţie caritabilă din lume, cu un buget de 36 de miliarde de dolari.
Bill Gates nu a oferit lumii doar o tehnologie pe care sunt bazate majoritatea domeniilor în care activăm ci şi oportunitatea unei lumi mai bune, prin sprijinul acordat sistemului sanitar.

Sursă foto: www.financeninvestments.com