Profesionistul zilei – Luminiţa Oprea

Luminiţa Oprea este autoarea primelor două cărţi de CSR din România („Responsabilitate socială corporatistă-de la teorie la practică” – Editura Tritonic, 2005 şi „CSR Vector” – 2011, Editura Universul Juridic, Colecţia Business ) şi iniţiatoarea seriei de conferinţe internaţionale pe aceesi temă, din România.

Are doua masterate si un EMBA de la Assebus. Conferenţiază la diverse evenimente şi a fost premiată la diverse concursuri (Gala Oameni pentru oameni şi Săptămâna PR-ului românesc). În prezent este în curs de formare cu Barbara Morgan pentru a deveni constelator de constelaţii familiale.

Este unicul The Passion Test Facilitator acreditat pentru România. Moderator în relaţiile umane, consilier în Dezvoltare personală, Autocunoaştere şi în Comunicare relaţională, cu formare în metoda ESPERE creată de Jacques Salome, autor de cărţi în domeniul Responsabilităţii sociale, trainer autorizat. Maestru Reiki, Luminiţa Oprea şi-a terminat formarea şi în Roata Medicinii (medicină energetică) sub bagheta lui Chris Water.

Formarea în metoda ESPERE a urmat-o în cadrul centrului Ameneser sub bagheta lui Aleth Naquet (psiholog clinician, DESS în psihologie clinică şi psihopatologie la Universitatea din Paris).

După ce a lucrat timp de 14 ani în mai multe companii, printre care se numără Saatchi & Saatchi 141 (divizia de BTL) şi Holcim, Luminiţa Oprea, şi-a lansat propriul business, în domeniul responsabilităţii sociale corporatiste şi managementul reputaţiei.

Compania sa, Saga Business and Community, oferă soluţii personalizate şi organizează evenimente anuale al căror scop este acela de colaborare şi conectare a pieţei româneşti la tendinţele internaţionale din domeniul responsabilităţii sociale şi managementului reputaţiei.

Din 2008 predă la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, cursul de Responsabilitate socială corporatistă. De asemenea, este coordonatorul regional, pe România, al European Association for Communications Directors, membru în comitetul director al Asociaţiei Profesioniştilor în Relaţii Publice.

În prezent este şi life coach, începându-şi practica în NLP (neuroprogramare lingvistică) încă din 2005 şi face parte din proiectul Reinventarea Feminină (program online gratuit pentru redescoperirea şi împlinirea feminină), lansat de Ghidul Tuturor Femeilor.