Profesionistul zilei: Nicolas Berggruen

Nicolas Berggruen sau „vagabondul miliardar”, cum este poreclit de către jurnaliștii englezi, este  proprietarul lanțului de fast-food Burger King. Bogat, arătos și fără o locuință stabilă, Berggruen este posesorul unei averi estimate la 1,5 miliarde de lire sterline.

Miliardarul se remarcă, pe lângă succesul afacerii sale, printr-o poveste interesantă despre cum un om bogat nu are o locuință stabilă.

În urmă cu 12 ani, acesta și-a vândut locuința din New York și insula privată de pe coasta Oceanului Atlantic, rămânând astfel fără un domiciliu stabil. Probabil a fost o decizie inspirată, dacă ne gândim că acesta călătorește destul de mult în diverse colțuri ale lumii, ajugând ca într-o lună să viziteze 12 orașe, în scopuri de business.

Lucrurile sunt paradoxale în cazul lui Nicolas Berggruen, deși este posesorul unei averi impresionante, acesta crede că lucrurile materiale nu joacă un rol important în viața sa. Mașinile de lux, ceasurile și casele nu îl definesc, crede el și nici nu ar trebui să definească oamenii.

Ionela Văcaru